Gotvach.bg»Избрани Колекции»Пилешко Рагу
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Месото се нарязва на малки парченца и се задушава в маслото и малко гореща вода на слаб огън.
Прибавят се на дребно нарязаните и предварително...

Накисваме заека в студена вода и 2-3 с.л. оцет и го оставяме да престои за 24 часа.
След това го нарязваме на порции и го запържваме в маслото...

Зеленчуците се почистват и измиват. Алабашът сe нарязва на парчета, морковите на кръгчета, зеленият фасул на парчета, бялата част на лука - на колелца...

Изпържете в масло ситно нарязаните лук, магданоз, майорана и сланината.
Прибавете нарязаното на кубчета месо и посолете.
Изпържете, налейте...

Морковите и лукът се режат на дребни кубчета, а чушките, патладжаните и доматите - на по-едри.
Зехтинът се загрява и в него се запържват последователно...

Нарежете чушките на дребно, а рибицата на средно големи филийки. Загрейте маслото и запържете лука до омекване.
Прибавете месото и го запечатайте...

Обикновено това ястие се прави след като се заколи прасето. Щом месото му престои един ден, се нарязва на парчета, които се посоляват със сол и пипер...

Рагуто се сервира, като във всяка порция се добавят пържени картофи. Сервира се горещо, като се поръсва със ситно нарязан магданоз....
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 5
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: