Gotvach.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Свински Дроб в Було
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

1

Във всяко квадратче от було сложете от ароматната смес, завийте на вътре от двете страни и навийте стегнато на руло....

Така е хубаво да престои поне 1 час, след което нарязваме булото на квадрати или както се получи - зависи от самото парче....

С тази плънка завийте сарми в парчета агнешко було. Подредете ги в подходяща тавичка.
Ако ви е останала плънка, добавете и нея....

Дробът го бланшираме във вряща вода, посоляваме го, нарязваме и го разпределяме в булото заедно със скилидките чесън.
Завиваме го добре....

Наредете ги в намазана с маста тавичка, налейте виното и 2 ч.ч. вода и печете свинска дроб сарма в було по гръцки около 40 мин в умерена фурна, като...

Агнешката дроб сарма се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.
Приятен апетит с тази дроб сарма с печурки в агнешко було!...

Поръсваме ги със ситно нарязан магданоз и ги завиваме всичките в агнешкото було....

2

След като дробът пусне малко от своя сос, добавете виното към вкусното мезе.
Крехкият свински дроб е готов....

4
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка: