Gotvach.bg»Избрани Колекции»Рачел от Тиква с Глюкоза
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

5

Рачелът се пълни в средно големи буркани, които се стерилизират 5 мин.
Сладкото от тиква-Рачел е готово....

Обелваме и нарязваме тиквата на парченца.
Нареждаме в тенджера на редове тиквата и крушите, като ги редуваме....

Тиквата се разрязва, почиства и нарязва на малки парчета. Оставя се да престои 12 часа във варов разтвор....

Десетина минути преди свалянето на готовия рачел от огъня се прибавят ореховите ядки, лимонената киселина и ванилията или индришето....

Почистете и нарежете плодовете, след това ги накиснете във вода с вар (3 с.л. вар на 4 литра вода). След това ги измийте няколко пъти с течаща вода...

Готовият рачел от сини сливи и тиква се сипва горещ в чисти и сухи бурканчета на винт, затварят се веднага и се обръщат върху капаците....

Накрая прибавете индришето и орехите, варете 1-2 минути и насипете вече готовия рачел в топли бурканчета, обърнете ги с капачката надолу и задушете...

Сложете парчетата тиква вътре и варете до желаната гъстота. 5 минути преди да дръпнете рачела от котлона, добавете лимоновата киселина....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: