Gotvach.bg»Избрани Колекции»Рибник с Кисело Зеле и Ориз
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Сервираме готовата риба върху сварения ориз, като поръсваме с черния и червения пипер и с мазнината, останала от печенето на рибата....

1

Оставяме да се охлади рибникът леко.
Поставяме летния рибник в хладилника за 2-3 часа, може да се хапне и топло....

Добавете нарязаното кисело зеле и настъргания морков, бъркайте до омекването им.
След като се задушат, прибавете измития ориз....

За да получим рибник, в тавичка слагаме част от соса, подреждаме филетата и заливаме с останалия сос....

Измиваме и почистваме рибата. Поставяме с тенджера и заливаме със студена вода. Оставяме да се свари на тих огън....

Добавя се и оризът. Пържи се за малко , след което се прибавят 6 - 7 супени лъжици топла вода. Оризът трябва да поеме течността ....

Щом водата се изпари добавете и ориза, като го запържите до златисто. Сипете доматения сос и подправки на вкус....

Поръсват се с нарязаното на едро рибно филе, а отгоре се слага слой от нарязания на дребно лук....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 8
52
43
31
22
10
Дай твоята оценка: