Gotvach.bg»Избрани Колекции»Страхотно Агнешко с Лапад
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


В дълбока тенджера поставяме лапада, нарязаните картофи, ориза и агнешкото месо отгоре....

Така маринованото агнешко заравяме в нарязания зелен лук, лапад и гьозум, покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 24 часа, но ако нямаме възможност...

Почиства се лападът, бланшира се за минута-две да промени леко цвета си и отцеждаме добре....

Когато агнешкото започне да се къса, слагате лапада и джоджена. След пет минути сипвате и измития ориз, на моменти е необходимо да се разбърква....

Добавяме свареното агнешко месо и наливаме от бульона.
Готвим агнешкото с лапад до готовност на ориза....

Нарежете листата лапад и магданоза. Наситнете агнешкото месо на ситни късчета. Аз го накълцах като кайма, за да е почти незабележимо....

Печете агнешкото на 200 градуса около 90 минути, а малко преди да е готово махнете фолиото.
Печеното агнешко с лапад по арабски е готово....

След малко преместете агнешкото с лапад в тава, прибавете джоджена и го запечете, докато водата леко се изпари....

Лападът се нарязва и се задушава на слаб огън в останалото масло. Добавя се оризът и 3 чаши вода.
Посолява се....

2
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: