Gotvach.bg»Избрани Колекции»Яхния от Лапад с Агнешко
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


2

Лападът се нарязва и се задушава на слаб огън в останалото масло. Добавя се оризът и 3 чаши вода.
Посолява се....

Преди да извадим гювеча, махаме капака и запичаме агнешко с лапад в гювеч....

Така маринованото агнешко заравяме в нарязания зелен лук, лапад и гьозум, покриваме с фолио и прибираме в хладилника за 24 часа, но ако нямаме възможност...

В дълбока тенджера поставяме лапада, нарязаните картофи, ориза и агнешкото месо отгоре....

1

Сервирайте и се насладете на вкусният и ароматен пролетен ориз с агнешко и лапад....

Получената смес сипваме в голяма тава на дъното, отгоре се нарежда агнешкото месо и наливаме около 2 ч. ч. вода, да достига малко под месото....

Когато агнешкото започне да се къса, слагате лапада и джоджена. След пет минути сипвате и измития ориз, на моменти е необходимо да се разбърква....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: