gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Газираното уврежда сърцето

Газираното уврежда сърцето

Газираното уврежда сърцето

Здравословното хранене е съпроводено не с газирани напитки, които включват куп оцветители, консерванти, подсладители, ароматизатори и други химически съставки, а с чиста питейна вода или зелен чай.

Тази препоръка подкрепиха учени от Харвард, които откриха връзка между сладките газирани напитки и сърдечно-съдовите заболявания при жените.

Кардиолозите напомнят, че от менюто трябва да се изключат и негазираните калорични напитки и плодови сокове, в чийто състав влизат подсладители, изкуствени ароматизатори и въобще всякаква химия.

Две кутийки газирана напитка на ден, консумирани в период от три седмици, са напълно достатъчни, за да нанесат сериозни поражения на здравето на човек. Този въпрос е доста актуален точно по това време на годината, тъй като високите температури ни карат да посягаме ежедневно по няколко пъти към газираните напитки.

Когато пием любимото си бълбукащо и освежаващо питие, ние не само вредим на фигурата ни, но и на сърдечно-съдовата ни система. В същото време повишава и риска от диабет.

Резултатите от едно изследване показали, че консумацията на газирани напитки от хора, които преди това не са пиели подобни, е довела до разграждане на лошия холестерол на по-малки частици.

Това от своя страна е предпоставка за увеличаване на сърдечните и съдовите проблеми.

Затова учените оставят въпроса трябва ли въобще да се пият газирани напитки, след като редица други продукти същи имат освежаващ ефект.

Газираните напитки съдържат твърде много захар, която води до затлъстяване и освен това е предпоставка за развитие на диабет.

Газираните напитки нарушават естествения баланс в перисталтиката на червата, което в добавка с фосфатната киселина, която съдържат, може да доведе до хронични гастрити, колити, а в някои случаи дори до язва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest