gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Чаша вино на ден засилва ефекта от ваксините

Чаша вино на ден засилва ефекта от ваксините

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Чаша вино

Новината, че чаша вино на ден засилва ефекта от ваксините и държи доктора далеч, навярно смекчава чувството на вина в мнозина от нас, които си позволяват по чаша от това питие всяка зимна вечер.

Алкохолът подпомага имунната система и засилва ефекта от ваксините. Пийвайки по чашка, това гарантирано ще подобри кръвообращението и сърдечно-съдовата ви система.

Тези данни бяха потвърдени от наскоро проведено проучване. Според резултатите от него алкохолът засилва имунитета и помага на тялото да се пребори по-бързо с инфекциите.

Празник

Специалистите твърдят, че установяването на този факт ще помогне на хората да разберат по-добре работата на човешката имунна система. От друга страна проучването просто потвърждава отдавна известното твърдение, че алкохолът в умерени количества се асоциира с по-ниски нива на смъртност.

За да бъде доказана теорията, авторите на проучването дали на 12 маймуни макак резус да пият алкохол по собствено желание. При животните, които консумирали по-голямо количество от останалите, рутинната ваксина имала видимо по-добър ефект.

С това обаче не се ограничават ползите от умерения прием на вино. То подпомага храносмилането. Полифенолите, които се съдържат в него, помагат за намаляване на вредното въздействие на определени химикали в храните, преди да се разпределят из останалата част от вашата система.

Вино

Виното подпомага не само за потискане на апетита, но и може да спре растежа на мастните клетки чрез вещество, наречено пицеатанол. Това веществото предизвиква спиране на образуването на мастни тъкани. От друга страна виното укрепва и костите.

В състава на виното влиза съставката ресвератрол. Тя потенциално предпазва от рак, но може да се бори и със стареенето. Високите нива на богатите на антиоксиданти полифеноли пък възпрепятстват размножаването на вирусите, веднъж попаднали в тялото, като създават определен имунитет.

Въпреки положителната оценка на алкохола, учените предупреждават да не се прекалява с него. Най-внимателни трябва да са бившите пристрастени към алкохола и тези, с алкохолици в семейството. Съветът е те да не си подобряват имунната система с пиене. За всички останали чаша вино към вечерята винаги е добре дошла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest