Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Не изхвърляйте яйчните черупки! Лекуват куп болести

Не изхвърляйте яйчните черупки! Лекуват куп болести

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
146
яйчните черупки
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.

Всеки ден или поне няколко пъти седмично готвите с яйца и в бързината да почистите веднага изхвърляте черупките в кошчето. След като прочетете за многобройните им ценни качества, ще започнете все по-често да ги събирате.

Тези от вас, които отглеждат кокошки вкъщи, вероятно знаят, че те се нуждаят от черупки за повече калции; тези, които харесват цветни и красиви градини, сигурно също знаят, че стритите черупки подхранват почвата, но знаете ли как могат да подействат те на вас самите?

- Редовното консумиране на прах от яйчни черупки действа превантивно срещу остеопороза;

- Намалява се нивото на лошия холестерол;

- Подхранва косата и ноктите, като подпомага здравината и бързия им растеж;

- Помага при проблеми със щитовидната жлеза;

- Пречиства кръвта;

- Прави кожата по-чиста и съответно действа благоприятно за премахването на появило се акне;

- Високото съдържание на желязо в черупките от яйца се използва при лечението на анемични деца и деца с рахит;

Прах от яйчните черупки

- Подобрява кръвното налягане;

- Лекува киселини в стомаха;

С полезния прах можете да се сдобиете, като измиете суровите черупки, които са ви останали от използваните яйца. Преварете ги за 4-5 минути и след няколко часа, когато изсъхнат добре, те вече ще бъдат готови за употреба. Стрийте черупките на ситен прах и го приберете в затворена кутия или буркан на сухо и тъмно място.

За малките деца препоръчителната дневна доза е една щипка прах, докато при възрастните в зависимост от заболяванията, срещу които го използват, може да стигне и до 2 супени лъжици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Искам съвсем отговорно да кажа,че наистина много помагат да се калцират костите.Брат ми оцеля след тежка катастрофа.На двата му крака под колената му липсваха парчета кост.Всеки ден ядеше печени и смлени яйчени черупки с кисело мляко.При следващия ренген не само се бяха калцирали,ами имаше и допълнително натрупан калции на костта.
05.03.2017 20:25
12
3