Предложение за коледна декорация за трапезата

Коледна декорация

Тъй като предстоят едни от най-очакваните празници, в които семейството се събира около трапезата, ви предлагаме една интересна идея за декорация на празничната трапеза. Ще ви предложа нещичко интересно, с което да ги изненадате приятно.

Най-интересното е, че самата украса може да се консумира. Може да я използвате дори и за декорация на салатата за всеки член от семейството, зависи колко време може да отделите, защото едва ли ще ви се занимава само с декорация.

За изненадата са ви нужни 6 броя яйца, малко маслини, краставица и морков. Като допълнение ще ви е нужно остър нож, назъбено ножче, дървено шишче и клечки за зъби.

Започнете, като сварите яйцата за около 12 минути, добре е да са по-твърдо сварени, за да ви е по-лесно. След като яйцата са сварени, изрежете по-малко от двете им страни, за да може да стоят стабилно. Изрежете дължината на шишчето колкото двете яйца и около 1 см да стърчи още нагоре.

Предложение за коледна декорация за трапезата

Прекарайте шишчето по средата на две яйца, като ги сложите едно върху друго. На долното яйце направете с върха на ножа 3 малки дупки, които запълнете с малки парченца маслини. Горното яйце ще играе ролята на глава за очи направете две малки дупки, които запълнете с маслини отново, а за нос забучете малка лента от моркова.

С помощта на назъбеното ножче отрежете едно кръгче от моркова и го забучете най-отгоре като шапка на снежния човек, а за завършек поставете шапка от половин маслина. Така направете още 2 снежни човека.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати