Почистете къщата със сол

Почистете къщата със сол
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

В магазините за битова химия можете да намерите много продукти за почистване на дома. Те са налични, но за съжаление в по-голямата си част са опасни.

Има алтернатива - старо народно средство - обикновена сол. Тя е страхотен помощник в домакинството. Подходяща за почистване на ламинат, плочки, линолеум и повърхности, боядисани с водоустойчива боя, почти универсална. Обмислете всичките ѝ предимства.

Почистване на къщата със сол

Как да миете подове у дома

Соленият разтвор много добре действа върху различни видове замърсители и премахва петна. Дори прахът не полепва толкова много върху повърхности, обработени със солена вода.

Почистете къщата със сол

Спазвайте обаче предпазните мерки. Необходимо е да се извършвате процедурите със сол с ръкавици, така че тя да не попадне в открити пукнатини и драскотини по ръцете. Солената обработка на мраморни, гранитни и ламинирани повърхности трябва да се избягва. Солта трябва да се разрежда в топла вода, така че напълно да се разтвори, да не остане следа от ивици.

Солта е добър дезинфектант. Помага за премахване на източници на инфекции и микроби. Особено незаменим за семейства с малки деца. Не предизвиква алергии или нежелани реакции.

Ако някой от домакинството е налегнат от настинка, миенето със сол ще помогне. В процеса на измиване не само повърхността на пода ще бъде почистена, но и въздухът в помещението ще бъде дезинфекциран.

Солта има и енергийни свойства. Солта, поръсена в къщата, е кавга. Но пречистването със солена вода е друго нещо. Солта почиства лошата енергия на дома, като прави място за доброто.

Почистете къщата със сол

Преди почистване се препоръчва да отворите прозорците, така че в стаята да има течение. Подът трябва да се измие от прозореца до прага, като по този начин ще прогоните негативността от вашия дом. След това трябва да се измиете под течаща вода и да изперете дрехите, с които е извършено почистването.

Можете също да изсипете 3 супени лъжици сол в малки купички или торбички и да ги поставите отворени във всички ъгли на къщата. Три дни след почистването на къщата със сол я изхвърлете в кошчето и я изнесете от къщата. Обърнете внимание на тези препоръки!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати