Джинджифил и мед срещу рак
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Джинджифил и мед срещу рак

Джинджифил и мед срещу рак

Мед

Лечебните свойства на меда са познати от хиляди години. Той е почитан още от древните гърци и египтяни, които са го използвали като мощно лекарство срещу рани и изгаряния.

В днешно време се разкриват все повече приложения и ползи от този лечебен продукт. Такива са разкрити в изследване с мишки, заразени с ракови клетки. Резултатите показват спиране на растежа на туморите, вследствие употребата на мед. Предполага се, че такова ще е действието и върху човека.

Медът съдържа флавоноиди и антиоксиданти, които помагат за намаляване риска от някои видове рак и сърдечно-съдови заболявания. Притежава както превантивни свойства срещу карцерогенните вещества, така и антитуморни. Изследванията показват, че медът предотвратява слабеенето на раковоболните.

Джинджифил и мед

Сред разнообразието от видове мед, има някои по-специфични, които притежават доста силно влияние. Такива са медът Manuka от Нова Зеландия и Israeli. Лошота новина е, че екологичните проблеми и употребата на пестициди избиват цели пчелни семейства, което е изключително страшно за целия природен баланс.

За Manuka се знае, че може да убие над 250 бактерии. Учените смятат, че лечебните му свойства се дължат на наличието на ензима оксидаза глюкоза, който произвежда водороден прекис - антисептик. Високата концентрация на захар в ензима потиска развитието на бактерии.

Медът Israeli действа много добре срещу страничните ефекти, причинени от химиотерапия. Поддържа имунната система, възвръща силите и издръжливостта на организма много бързо.

Джинджифил

Освен мед, противораково действие има и джинджифилът. Неговите действия също са доказани в експериемнтирани върху мишки, имащи рак. Те показват, че джинджифилът убива раковите клетки по два начина. Кара ги да се самоунищожават и да се "самоизяждат".

Джинджифилът може да помогне в борбата с раковите клетки, които са изградили устойчивост срещу химиотерапия и повтарящо се лечение без да вреди на здравите.

Има една много лесна народна рецепта, която включва и двата продукта и която се използва за лечение на рак.

За да я приготвите ви трябват: 1-2 кг мед и 2 големи корена джинджифил.

Настържете корените и ги смесете с меда. Взимайте от сместа по 3-4 пъти дневено по една лъжичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 7
3 9
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Еми
Еми
14.04.2013 07:41
Много добро действие на джинджифила и меда не само за рак.
При заболявания на гърлото, стомаха, липса на апетит.
В големите вериги хранителни магазини се продават цели грудки, а озахарени резенчета можете да откриете в магазините за сушени плодове.
Здраве на всички!
11
0