gotvach.bg»Статии»Любопитно»Девет суперзвезди на спорта, които не ядат месо

Девет суперзвезди на спорта, които не ядат месо

Спортисти

Могат ли вегетарианците да устояват на физическите натоварвания като колегите им месоядци? Следващите спортисти вегетарианци са доказателството в подкрепа на това. Те стигнаха върховете в своите дисциплини без никаква помощ от месо.

Джо Намат

Легендарният куотърбек Джо Намат е вероятно най-известният вегетарианец футболист. Въведен в Зала на славата през 1985 г., той е и един от най-добрите играчи за този период. Той показва, че не се нуждае от месо, за да играе футбол.

Мартина Навратилова

Родена в Чехия, легендата Мартина Навратилова е един от най-великите тенисисти на 20-ти век. Тя спечели 18 титли в Големия шлем. Вегетарианка през по-голямата част от кариерата си, тя от време на време си позволява рибни ястия.

Мартина Навратилова

Тони ла Руса

Един от малкото, достигнали върха в две кариери – на мениждър и на бейзболист, Тони ла Руса е дългогодишен вегитарианец. Това само идва да покаже, че вегетарианството може да бъде добро за ума, както и за тялото.

Робърт Париш

Един от най-великите баскетболисти в НБА в историята, Робърт Париш е въведен в Баскетболната зала на славата през 2003 година. Вегетарианец е почти през целия си живот.

Принс Филдър

Един от най-младите вегетариански шампиони в нашия списък - Принс Филдър, е първият бейзмен за Детройт Тайгърс. От началото на 2008 г. той преминава на строга вегетарианска диета и не поглежда назад.

Дейв Скот

Дейв Скот държи рекорда за повечето победи в Световното първенство Iron Man някога (заедно с неговия съперник Марк Алън, който успя да натрупа равен брой победи). Конкурсът Iron Man, който се състои от 2.4 мили плуване, 112 мили с велосипед и 26-километров маратон план, е един от най-напрегнатите физически подвизи в света. А Скот е спечелил шест от тях и всичко това, докато е вегетарианец. Дори след своето пенсиониране на 40, той отново се състезава и зае второ място. И днес той все още участва.

Карл Люис

Били Джийн Кинг

Втора велика тенисистка в списъка - Били Джийн Кинг, която е дългогодишна вегетарианка, е вдъхновяваща сила срещу сексизма. Наред със спечелването на 12 титли от Големия шлем, тя е известна с мач между половете, в който тя побеждава бившия шампион на Уимбълдън Боби Ригс.

Тони Гонзалес

Диетата на скоро пенсиониралата се звезда Тони Гонзалес не е непременно строго вегетарианска. Факт е обаче, че през цялата си кариера той е на различни експериментални за него самия вегетариански режими.

Карл Люис

За да се подготви за Световното първенство през 1991 г., Карл Люис приема вегетарианската диета. Споделя, че тя най-добре съответства на живота му. С това си становище той повежда много последователи след себе си. Карл Люис печели общо 10 олимпийски медала през кариерата си, девет от тях златни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати