gotvach.bg»Статии»Любопитно»Ново приложение свързва хладилника с телефона

Ново приложение свързва хладилника с телефона

Камера в хладилника
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
Виж ››

Камера в хладилника, която е свързана с телефона – това е най-новото приложение, от което можете да се възползвате у дома. Идеята е на германски производител на хладилници. Съвсем скоро от компанията ще пуснат два модела хладилници с камери.

Приложението ще улеснява до голяма степен собственика си, защото човек ще може лесно и бързо да хвърли поглед и да разбере какво е останало за хапване у дома.

Вече няма да бъде необходимо да се прибирате след работния ден, да проверявате какво имате в хладилника и чак след това да ходите да пазарувате, обясняват от компанията.

Това ще спести много време и нерви – няма да има редене по опашки или забравяне на някакъв продукт, обясняват изобретателите. Благодарение на камерите в хладилниците ще може да се вижда и кой е надничал и си е хапвал посред нощ, допълват създателите на идеята.

Ако това ви се струва добра идея, вероятно ще харесате и кафемашина, която може да подготви кафето ви само с няколко бутона на смартфона. Съвсем скоро беше показана първата в света кафемашина, която се управлява през Wi-Fi от мобилния телефон.

Хладилник

За да можете да управлявате кафемашината, трябва да си свалите приложение за iOS или Android. Приложението дава възможност да се регулира силата на кафето, както и количеството чаши, като наведнъж могат да се приготвят 12 кафета. Машината има и функции, които позволяват да се настрои типът кафе, температурата на напитката и др.

От компанията, която произвежда кафемашината, са направили и умен чайник, който са нарекли iKettle. Той работи на същия принцип, както кафемашината, обясняват производителите.

Учените създават най-различни изобретения, които да улеснят живота ни. Някои от тях приемаме действително като улеснение - като кафемашината или приложението за хладилника. Като улеснение може да се приеме и писалката Lernstift.

Тази писалка информира всеки път, когато се допусне правописна грешка – в превод от немски името ѝ означава молив за научаване. Изобретателите на писалката са двама Даниел Лешмахер и Фалк Уолски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати