Джейми Оливър с песен срещу детското затлъстяване

Джейми Оливър срещу детското затлъстяване

Едва ли има уважаващ себе си любител кулинар, който да не е чувал за Джейми Оливър. Готвачът има няколко начинания, като почти всичко, с което се е заел, е в името на това децата да бъдат образовани по отношение на храната.

Следващата му кауза няма да бъде по-различна, а ще добави още един нюанс към борбата на Джейми със затлъстяването особено в детска възраст.

Талантливият готвач е решил да събере двете си най-големи страсти – готвенето и музиката и по този начин да направи хората още по-информирани за опасностите, които носи затлъстяването.

Детско затлъстяване

Освен като изключителен кулинар и защитник на здравословното и вкусно хранене, Джейми е познат и като музикант. Още през 1989 година той основава групата Scarlet Division– освен основател, Джейми е и барабанист на бандата. Идеята на Джейми е да създаде песен, която да популяризира проблемите, които носи затлъстяването.

За своя проект Джейми се надява да може да работи заедно с небезизвестния член на Бийтълс – Пол Маккартни, както и поп-звездата Ед Шийрън.

Маккартни всъщност е изявен вегетарианец. Джейми се надява, че песента, която ще създадат, ще покори музикалните чартове.

Разбира се, участието на подобни звезди в проекта на Джейми, означава, че каузата ще стане още по-популярна. Надеждите са в начинанието да се включат и други световни звезди от музикалния бизнес, между които е фронтменът на бандата Coldplay – Крис Мартин.

Подобен амбициозен проект заслужава адмирации – популярността и успехите на Джейми Оливър му осигуряват всичко, за което един човек може да мечтае.

Готвачът обаче се е заел с изключително важна кауза и не само не се отказва, но постоянно измисля нови начини да направи своята идея още по-популярна и да привлече нови съмишленици.

Очаква се новата песен да бъде готова в началото на месец май – няколко седмици преди официалния ден на инициативата на Джейми. Все повече деца страдат от наднормено тегло, защото нито те, нито родителите им са достатъчно информирани.

Джейми е категоричен, че когато става дума за деца, грижата трябва да бъде еднаква, независимо къде живеят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати