Сокът от грозде подобрява паметта

Гроздов Сок

Ако в последно време сте забелязали, че ви се случва все по-често да забравяте важни неща, тогава се заредете със сок от грозде.

Той успешно възвръща загубената памет, смятат американски учени, цитирани от английския вестник "Телеграф".

Откритието е част от мащабно изследване за връзката между паметта и консумацията на плодове и зеленчуци. Учените са убедени, че в битката срещу загубата на акъл, антиоксидантите в тези храни са мощно оръжие.

Какво направили янките? Специалисти от университета в Синсинати ангажирали 12 души между 75 и 80 години. Всичките имали известни проблеми с паметта.

Грозде

Шестима от участниците в експеримента трябвало да пият по 100 мл прясно изцеден сок от грозде в течение на 12 седмици. Другите шестима не пили сока.

През цялото време всеки Божи ден учените тествали паметта на всичките 12 души чрез елементарни упражнения за запаметяване.

Тези от доброволците, които приемали гроздов сок, с всеки изминал ден възвръщали паметта си и показвали отлични резултати.

Учените смятат, че сокът възвръща акъла с помощта на антиоксидантите, които съдържа. "Открихме обикновен и лесен метод, който може да подобри паметта на възрастните хора", казва ръководителят на екипа д-р Робърт Крикорян.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати