gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-добрите кулинарни филми на всички времена

Най-добрите кулинарни филми на всички времена

Готвене

Филмите за храна са едни от най-любимите, но никога не трябва да се гледат на празен стомах. Световното кино ни предлага богат набор от сполучливи филми, при които всяка следваща сцена кара устата ни да се пълни със слюнка. Ето кои са най-изкушаващите кулинарни филми на всички времена:

Шоколад

Една от най-апетитните кулинарни приказки в киното разказва за Виан Рошер и нейната малка дъщеря, които се преселват в малко френско градче. Там те отварят собствена сладкарница, която предизвиква недоволството на местните жители. Невероятният домашно приготвен шоколад обаче обединява всички.

Като гореща вода за шоколад

Една романтична мексиканска приказка за лудата любов между Тита и Педро, в която границите между драмата, еротиката и шоколадът се размиват. Въпреки че любовта им е забранена, от раздялата се отключва способността на Тита да създава невероятни кулинарни изкушения.

Шеф

Комедията Шеф разказва за популярен нюйоркски главен готвач, който остава без работа. Това му дава възможност да сбъдне детската си мечта – да отвори мобилен ресторант за сандвичи, което го поставя в много комични ситуации.

Джули и Джулия

Един от най-любимите кулинарни филми на всички времена. Той е създаден по биографичните издания за животите на Джулия Чайлд и американската блогърка и кулинарка Джули Пауъл. Филмът разказва за това как съдбите им се преплитат, макар те никога да не се срещат лице в лице.

Голямата нощ

Братята Примо и Секундо имат за задача да изправят своя италиански ресторант на крака за една нощ. Ако не го направят, те завинаги ще изгубят своята кулинарна американска мечта.

Френска Кухня

Кухня

Невероятната руска комедия безспорно е един от най-добрите съвременни готварски сериали. Действието се развива във кухнята на френски ресторант в Русия. Докато приготвя уникални деликатеси за клиентите, персоналът бива въвлечен в серия от комични ситуации.

Угощението на Бабет

Тази драма разказва за две сестри, които приютяват Бабет като слугиня в дома си в най-северната точка на Дания. Тя случайно печели 10 000 франка от лотарията и решава да организира пищно празненство за аскетичните местни жители. Резултатът е повече от учудващ.

Крилце или кълка

Тази класика в кулинарното кино разказва за кулинарен критик, който се маскира по всевъзможни начини, за да може необезпокоявано да дегустира храните в различни ресторанти. В ролята е един от най-големите комици - Луи дьо Финес.

Изискана кухня

Невероятният шеф готвач Ортанз Лабори се изправя пред най-голямото предизвикателство в кариерата си като се наема да готви за президента на Франция. Екипът ѝ я приема с неприязън, но тя бързо успява да покаже защо заслужава поста си.

Кутия за обяд

Една индийска класика, която разказва за легендарната система за разнос за обяд. Именно тя става повод двама непознати да преплетат съдбите си.

Яж, пий, мъж, жена

Един от любимите семейни филми, дело на тайландски продуценти. В него има за всекиго по нещо – храна, смях, закачки и малко драма.

Рататуй

Анимационното филмче е доказателството, че всеки може да стане велик готвач, стига да е смел и безстрашен.

Анонимните романтици

Романтичната комедия свързва двама души заради общата любов към шоколада. Това от своя страна води до любов един към друг.

Отбивки

Историята проследява пътуването на двама приятели, решили да посетят винарските изби на Калифорния малко преди единият от тях да се ожени. В комедията има всичко приятно – вкусна храна, вино и романтика.

Сънищата на Джиро

Един велик кулинарен документален филм, който разказва за суши майсторът Джиро Оно – японец, посветил целият си живот търсене на рецептата за перфектното суши.

На един черпак разстояние

Една история за красивите неща в живота - от екзотичните аромати и вкусове на Индия до изискаността на френските ресторанти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
Като гореща вода за шоколад- много ценен филм.Нищо общо с мексиканските сериали с които сме свикнали.
0
0
Веселина Константинова
От тук изброените и от тези където съм гледала, любими са ми : Шоколад; Крилце или кълка и На един черпак разстояние.
Да, бих добавила и сериалът Кухня.
0
0
NEVI
NEVI
06.02.2016 13:23
Аз гледам Кухня уникален сериял. С нетърпение чакам 6 сезон.
0
0