Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Важни факти за дивечовото месо

Важни факти за дивечовото месо

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
Дивеч

Дивечовото месо може и да не е сред любимите храни на някои хора, за но за други си е истински деликатес. Освен много вкусно обаче то е и полезно. Източник е на повече протеини, но за сметка на това е със занижени нива на мазнини. Вижте и други любопитни факти за дивечовото месо, които най-вероятно не знаете:

- Дивечовото месо определено е източник на много ценни вещества, а едно от тях са омега-3 мастните киселини. Изследванията показват, че именно в тяхното съдържание е значително по-високо, отколкото при домашните животни;

- Сред най-екзотичните дивечови меса е месото от кенгуру. Смята се, че то е с високи нива на линолова киселина, която спомага за при суха кожа и различни дерматологични проблеми;

- За разлика от свинското, пилешкото и пуешкото дивечовото месо не е бъкано с антибиотици и хормони, тъй като тези животни са живели на свобода и са израснали в екологично чиста среда. Така че хапвайки дивечово месо, няма да имаме угризения, че вредим на тялото си;

Дива гъска

- По време на диета много често някои от месата са забранени за консумация. За щастие обаче дивечовото месо няма да навреди на линията ви, така че можете да си го позволявате в малки количества;

- В България е от страните, които може да си позволи прясно месо от дивеч. У нас може да се добие сърнешко месо, еленско месо, месо от диво прасе и див заек. В други страни по света пък могат да се похвалят с месо от диви гъски, кенгуру, бизон и др, припомнят от Foodpanda;

- Подобно на останалото месо дивечовото също може да се овкусява с подправки. Сред най-подходящите ароматни билки за него са кардамон, черен кимион, чесън, карамфил;

- Въпреки че има много положителни страни, дивечовото месо може да бъде и опасно. Ето защо не бива да се консумира, без да се установи произходът му и без да е минало през проверка от специалист. Дивите животни също боледуват и трябва да сме напълно сигурни в безопасността на месото, преди да го сложим на трапезата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest