Шест изненадващи предимства на замразените храни

6 от 6 Снимки

Когато си мислим за здравословно хранене, замразените храни определено не са първото нещо, за което се сещаме. Не всички замразени храни са твърде преработени, непитателни и скъпи. Кои замразени храни трябва да изберете, за да съвпадат с начина ви на живот и бюджета ви, и колко добри са те?

1. Замразените храни могат да бъдат здравословни

Съществуват много здравословни опции на щанда със замразените храни, но ви трябва време и практика, за да забележите тези, които съдържат най-пълноценните съставки.

Избягвайте консерванти, изкуствени овкусители и оцветители, също добавени сол или захари. Трябва да обърнете внимание на таблицата със съдържанието. Проверете за неща като наситени и трансмазнини, и колко фибри и протеини се съдържат.

Също най-добре да се подсигурите, че зеленчуците или плодовете са единственото нещо в пакета, тъй като сосове или допълнителни овкусители може да са пълни с натрий.

2. Пресните и замразените храни могат да се готвят заедно

Може да добавите зеленчуци в пастата или ориза, за да е по-здравословно ястието. С добро подправяне, вкусът може да е страхотен, без да ви отнема много време и усилия. Добавянето на замразена храна може да допълва вашия протеин.

3. Замразените храни съдържат много хранителни вещества

Пакетираните или замразени плодове и зеленчуци често съдържат толкова (ако не и повече) хранителни вещества, колкото и пресните. Причината е скоростта, с която замразените храни са приготвени. Плодовете и зеленчуците се взимат от фермата и биват почистени, след което веднага биват замразявани. Пресните плодове и зеленчуци се пръскат с химикали, за да могат да издържат по-дълго, докато бъдат продадени. Замразените меса също не съдържат консерванти и оцветители.

4. Замразените храни са бързи за приготвяне

Всички имаме дни, в които просто нямаме време да готвим здравословно, за тези дни трябва да имаш запазени замразени храни. Препоръчва се да търсите пълнозърнести продукти и зеленчуци.

5. Замразените храни са по-евтини

Обикновено пресните храни са по-скъпи от замразените, а вкусът на вторите е също толкова добър.

6. Замразените храни могат да са от помощ с контролирането на порциите

Замразените ястия по принцип идват в единични порции и това може да ни помогне с определянето на подходящия размер на порцията. В днешни дни имаме склонността да ядем повече от колкото имаме нужда и подценяваме това колко калории всъщност поемаме. Порциите може да изглеждат малки, но така трябва да измерваме всички наши ястия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати