ЛокумЛокумсвалите сместа от котлона, прибавете розовата вода или лимоновия сок. Изсипете и ядките, объркайте и така приготвената смес изсипете в намаслена форма. Оставете да се охлади напълно и нарежете локума на хапки с нож, потопен във вряла вода. Оваляйте всяко парче локум в пудра захар....
ЛокумЛокумсвалите сместа от котлона, прибавете розовата вода или лимоновия сок. Изсипете и ядките, объркайте и така приготвената смес изсипете в намаслена форма. Оставете да се охлади напълно и нарежете локума на хапки с нож, потопен във вряла вода. Оваляйте всяко парче локум в пудра захар....
Шахар-локумШахар-локумРазтопете маслото заедно с кристалната захар, добавете жълтъка и коняка и разбъркайте добре. Прибавете пресятото брашно и замесете тесто, от което направете 15-20 неголеми топки. Разточете ги на малки сладки питки. Изпечете Шахар-локума в умерена фурна на 170-200°C....
Калугерски локумКалугерски локум
13 Август
1
Смесваме водата със захарта, добавяме парченце лимонова кора и кипваме. Във врящата смес добавяме гриса и енергично разбъркваме с помощта на дървена лъжица до пълното му разтваряне. Сгорещяваме мазнината. С лъжицата...
Локум СадразамЛокум СадразамВсички продукти за блата се разбъркват и се пече на 180 градуса за 25 минути. Оставя се да се поохлади, разделя се на два блата, всеки от коiто се реже на по 9 равни парчета. Трябва да се получат 18 парчета...
Цитрусов локумЦитрусов локумудобно). Бързо заравнете, защото се стяга на мига. 5. Когато локумът изстине, приберете в хладилник за 4 часа, покривайки тавичката със стреч фолио. 6. Отделете от формата и обърнете върху дъска за рязане. Нарежете на...
Портокалов локумПортокалов локум
15 Март
marcheva14
подходящи порцеланови чашки, като всяка чашка предварително е изплакната с ледена вода. Това се прави с цел по-лесното изваждане на локума. Оставят се в хладилник най-малко за 2 часа. След това време локумът се изважда...
Домашен локумДомашен локумразбърква много бързо. Бърка се до сгъстяване. Добре е нишестето да се размие в малко вода. Отстранява се от огъня и се изсипва в подходяща тавичка застлана с хартия. С мокра лъжица се разстила и оформя на локум. Когато изстине и стегне, домашният локум се нарязва на кубчета и се овалва в пудра захар....
Локум кейкЛокум кейкЯйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. После се добавят олиото и прясното мляко. Разбъркват се хубавичко, докато яйцата поемат олиото. След това се добавят ванилия, бакпулвер и брашно. Готовата смес се...
Турски локумТурски локум
05 Февр.
Разтворете нишестето в студена вода, прибавете захарта и варете на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Прибавете лимоновия сок, нарязаните орехи и розовата вода. Разбъркайте и прехвърлете сместа в тавичка. Когато изстине, нарежете турския локум на парченца и ги оваляйте в пудра захар....
Сиропирана баница с локумСиропирана баница с локум
08 Дек.
12
Вземаме две кори, слагаме ги една върху друга. В единият им край по ширина поставяме по три разтеглени локумчета. Навиваме корите един път. След това по цялата им ширина насипваме с лъжица от плънката, приготвена от...
Сладкиш салам с локумСладкиш салам с локумБисквитите ги натрошете. На ситни кубчета нарежете локума. Смесете ги като добавите какаото, захарта, ореховите ядки, рома и кокосовите стърготини. Добавете кравето масло, като преди това го разтопeте. Яйцето го...
Овесени курабийки с локумОвесени курабийки с локум. Увийте го във фолио и го сложете в хладилника за половин час, за да се стегне. Разкъсахте тестото на парчета и ги оформете като топчета. Във всяко топче поставете парче локум. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна....
Великденски пиленца с локумВеликденски пиленца с локумготово, правим фитили от тестото. Средата на всеки фитил сплескваме с пръсти и слагаме по няколко парченца локум. Оформяме отново във фитил и правим възел. Единия край, с помощта на вилица, сплескваме за опашка, а...
Кексова баница с локумКексова баница с локумПриготвянето на кексовата баница с локум започва от забъркване на пълнежа. За да приготвите кексовата плънка, вземете дълбока купа. Сложете яйцата и захарта и разбийте добре. След това прибавете олиото и отново...