Особености на мароканската кухняОсобености на мароканската кухняКато цяло мароканската кухня може да се определи с няколко думи – интересна, ароматна леко пикантна, лесна....
Най-популярните специалитети от мароканската кухняНай-популярните специалитети от мароканската кухня
12 Ноем.
2
Жана Г.
Кухнята на Мароко е една от най-популярните в света. Невероятните съчетания на подправки правят ястията много екзотични и ароматни....
С какви храни се отличава мароканската кухня?С какви храни се отличава мароканската кухня?Другите съставки са зеленчуците, традиционният кускус и феерия от аромати, създадени от подправките. Каквото и да се поднесе, приготвено в тажина, то е здравословно, защото почти не се ползва мазнина....
Мароканска кухня: Пиршество за сетиватаМароканска кухня: Пиршество за сетиватаРазнообразна кухня Без съмнение мароканската кухня предлага много интересен подбор на продукти, тя не е прекалено пикантна, но има достатъчно подправки, които придават на всекидневната храна нови вкусове....
Босилекът: Ароматна подправка, която лекуваБосилекът: Ароматна подправка, която лекуваПознаваме босилека като подправка за вкусни салати. Използваме го и като правим сосове за паста. В кулинарията го използваме и за съставка на някои пици. Може би някои хора не подозират колко е полезен....
Популярни подправки в азиатската кухняПопулярни подправки в азиатската кухняТака както за балканската кухня са характерни подправки като чубрица, джоджен, сминдух и т.н., така и азиатската кухня си има свои собствени подправки, които придават нейния неповторим вкус....
Копър: Ароматна подправка и лечебна билкаКопър: Ароматна подправка и лечебна билкаОсвен като ароматна подправка, копърът се използва и за лечение, като използваните части са листата и плодчетата на растението....
Аромати и специалитети от Алжирската кухняАромати и специалитети от Алжирската кухняВ алжирската кухня се обединяват типични елементи от близкоизточната и средиземноморска кухня, което прави кухнята на страната доста по-различна от обичайната за северноафриканския регион....
Подправките в арменската кухняПодправките в арменската кухняСлед пикантните и ароматни подправки в Армения най-много обичат сладкишите, които също не са лишени от традиционни допълнения като канела....
Подправките в арабската кухняПодправките в арабската кухняНадали има нещо по-характерно за арабската кухня от умелото съчетаване на различните подправки. Независимо дали са пресни или изсушени, именно те придават неповторимия вкус и аромат на всички арабски ястия....
Най-използваните подправки в българската кухняНай-използваните подправки в българската кухняАроматен е и подхожда много на почти всякакви рецепти от италианската кухня. Има много приятен аромат, който е подходящ за зеленчуци и агнешко. 4....
Най-популярните подправки в арабската кухняНай-популярните подправки в арабската кухняВ горната галерия ви представяме най-популярните подправки в арабската кухня. pageСумак Сумакът е подправка с червеникаво-лилав цвят, която се използва широко в турската и близкоизточната кухня....
Най-популярните подправки в средиземноморската кухняНай-популярните подправки в средиземноморската кухняЗехтинът е мазнината, която се използва при обработка на храната, той е основната съставка на цялата средиземноморска кухня, с него се подправя и всяка салата....
Пъстърва с ароматни подправкиПъстърва с ароматни подправкиПочиствате, измивате и нареждате пъстървите в тавичка. Смесвате лимоновия сок, виното, нарязаните на ситно босилек и магданоз, девесил, розмарин, черния пипер, солта и олиото, разбърквате добре сместа и заливате пъстървите...
Праз с ароматни подправкиПраз с ароматни подправкиПразът се нарязва на парчета с дължина 10 см. Нарежда се в плитка тава заедно със счукания чесън, индийското орехче, лимоновия сок и лимоновата кора, дафиновия лист и червения пипер. Съдът се покрива и се пече 8 минути при...

Следвай ни