Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословна закуска за работаЗдравословна закуска за работа
23 Окт.
2
Здравословната, питателна закуска ви дава енергия за летящ старт на деня и за отлично справяне с всички задачи чак до обяд. От вечерта си приготвяме йогурта, като пасираме съставките и съхраняваме в буркан. В купа накисваме...
Правилна полезна закуска без глутенПравилна полезна закуска без глутен
03 Август
Без глутен, засищаща и заредена с всичко необходимо за разкошен старт на деня! Орехите, бадемите и тиквеното семе накисваме във вода от предходната вечер. На сутринта ги изплакваме. Заливаме с топла водичка желаното...
Мини здравословна салата за работаМини здравословна салата за работа
23 Окт.
2
Здравословна салата, удобен вариант за работа, съобразена с полезния и здравослосвен начин на живот. Приготвянето ѝ е лесно и бързо. Тиквените семки накисваме от вечерта. Сваряваме киноата в съотношение 1:2....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
10 Дек.
3
Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути. Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н. Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
06 Ноем.
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Тесто с прясна маяТесто с прясна мая
19 Февр.
Ако след като са спазени тези правила и маята не си удвои количеството, то нещо с маята не е добре. Имате класическо тесто с прясна мая....
Маслено тесто с яйцаМаслено тесто с яйца
11 Март
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
Маслено тесто с виноМаслено тесто с вино
14 Ноем.
Така приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
Пухкаво тесто с водкаПухкаво тесто с водка
25 Март
Добавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
Универсално тесто с бираУниверсално тесто с бира
26 Юли
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто. Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си. Оформете питата по предпочитан от вас начин....
Тесто за соленкиТесто за соленки
24 Януари
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота. Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
Тесто за всичкоТесто за всичко
10 Септ.
1
Рецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто....
Тесто за поничкиТесто за понички
14 Ноем.
6
Готовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета. Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
Тесто за ХалаТесто за Хала
03 Окт.
На този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
Тесто за питиТесто за пити
02 Февр.
1
В начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне. Оставете да втаса на топло. Тестото е подходящо за пити, питки, баници и .......
Тесто за хлябТесто за хляб
10 Март
Когато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
Тесто за щруделТесто за щрудел
19 Ноем.
Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично. Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
Тесто за юфкаТесто за юфка
26 Януари
Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час. Разделя се на малки топки и се разточва на съвсем тънки кори....
Тесто за декорацияТесто за декорация
24 Януари
Този тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
Тесто за фунийкиТесто за фунийки
04 Април
6
Започнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи. Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
Тесто за баницаТесто за баница
26 Окт.
9
Разбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко. След това го разделете на около 15 топки....