Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле с уникален вкусПиле с уникален вкус
25 Януари
46
Почистете пилешките бутчета и ги разполовете на горно и долно бутче. В купа сложете майонезата, зехтин, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене. Разбъркайте хубаво всички съставки. Гъбите почистете и нарежете...
Фруктово руло Фантазия с уникален вкусФруктово руло Фантазия с уникален вкус
22 Окт.
Оставете фруктовото руло Фантазия с уникален вкус да се охлади и го нарежете....
Кадифен гъбен сос с уникален вкусКадифен гъбен сос с уникален вкус
08 Август
Опитайте моя гъбен сос с уникален вкус - лек ден желая на всички ви! Източник: Кулинарни рецепти Mimi's kitchen; Фейсбук страница-рецертурник...
Арабска паста от сусам - таханАрабска паста от сусам - тахан
22 Юли
Арабската паста от сусам - тахан поднесете с препечени филийки....
Арабска чеснова пастаАрабска чеснова паста
04 Април
Небелените скилидки чесън се слагат в тавичка и се запичат за около 10 минути. Пекат се до омекване. След това се белят. Обелените скилидки чесън се счукват и се смесват с кимиона, сусама и лимоновата кора. Прибавят...
Гроздето - уникален вкус отпреди човекаГроздето - уникален вкус отпреди човека
14 Окт.
От Ренесанса човекът се е интересувал как може да подобри лозовите сортове, за да направи още по-вкусен този уникален плод....
Меденки от ОриентаМеденки от Ориента
06 Февр.
Смесваме олиото, кока-колата, захарта и меда. Добавяме бадемите, кардамона и солта. С разбъркване на тънка струйка прибавяме брашното и замесваме тесто. Оставяме тестото да престои за 1-2 часа в хладилник. Разточваме...
Букатини ал аматричанаБукатини ал аматричана
25 Август
Междувременно сварете пастата и я отцедете. Прибавете я към соса заедно с ½ ч.ч. вода от варенето и разбъркайте за няколко минути. Поръсете с пекорино и сервирайте....
Фарфале ал ТонноФарфале ал Тонно
24 Септ.
В дълбока купа нарежете двата вида домати, разполовете и сложете и маслините и руколата, както и изстиналата вече паста. Изстискайте сока от лимона внимавайки да не попаднат в него семчици....
Патладжани ОриентПатладжани Ориент
08 Април
Патладжаните се обелват и се нарязват на тънки ивици. Поръсват се със сол и се оставят да се отцеди горчилката им. След това се измиват, подсушават се и се изпържват в загрятата мазнина. След като се изпържат, в същата...
Пиле ОриентПиле Ориент
24 Май
Измиваме пилето и го нарязваме на парчета. Слагаме го в тефлонов дълбок съд и го задушаваме с малко сол без мазнина. Добавяме нарязания на филии лук. Захлупваме с капак и задушаваме за 30 минути. Слагаме обелената...
Мафалда със скариди Ал АхийоМафалда със скариди Ал Ахийо
28 Септ.
Гответе 2 минутки, сипете пастата и разбъркайте добре, а след това налейте и останалия бульон. След минута свалете от огъня. Внимание!...
Смути Ориент експресСмути Ориент експрес
09 Юли
Пъпешът се обелва, семките се отстраняват и меката част се нарязва, след което се пасира. Добавя се джинджифилът, индийското орехче и кокосовото мляко и сместа се разбива в блендер до пяна. Добавя се сладоледът и...
Арабска АсидаАрабска Асида
18 Май
Арабската Асида украсих с филирани и цели бадеми. Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа...
Арабска тортаАрабска торта
18 Април
4
Арабската торта е готова....
Арабска баницаАрабска баница
26 Април
Арабската баница е готова....
Арабска салатаАрабска салата
22 Април
Сервира се самостоятелно или с арабска питка, предварително запечена на умерена фурна (трябва да е хрупкава) и начупена на по-малки парчета....
Арабска мусакаАрабска мусака
15 Септ.
1
Запържете лука, лютите чушки и моркова. Прибавете каймата, ситно нарязани 2 домата, черен пипер и сол. Задушете до готовност на каймата и махнете от огъня. Прибавете ситно нарязания магданоз. Патладжаните се белят и режат...
Арабска пицаАрабска пица
07 Януари
3
Към каймата се прибавят настърганите лук и домат, счуканият чесън, накълцания магданоз и подправките. Ако каймата е безсолна, се посолява. Разресва се добре с вилица и се оставя да почине 10-15 мин. Арабският хляб се...
Арабска пицаАрабска пица
07 Януари
3
Към каймата се прибавят настърганите лук и домат, счуканият чесън, накълцания магданоз и подправките. Ако каймата е безсолна, се посолява. Разресва се добре с вилица и се оставя да почине 10-15 мин. Арабският хляб се...
Арабска лютеницаАрабска лютеница
23 Август
Получава се невероятно ароматна и вкусна Арабска лютеница, която може да поднесете върху препечени филийки....
Бакаляро ал пил пил - баска рецептаБакаляро ал пил пил - баска рецепта
12 Ноем.
4
Бакаляро ал пил пил се поднася с още полят сос отгоре по желание....
Уникален лучникУникален лучник
06 Януари
Захарта и маята се разтварят в 250 мл топла вода. Сместа се оставя настрана за десетина минути. Междувременно се пресява брашното и се смесва със солта, маята, олиото. Замесва се тесто, което се намазва с олио и се слага...
Уникален джоланУникален джолан
12 Януари
Месото се нарязва на жулиени. Слага се в тенджера с водата. Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се добавят с всички останали подправки. Вари се на слаб огън 3.5-4 часа. Оставя се да изстине и да се желира (аз го приготвих...
Арабска чеснова супаАрабска чеснова супа
26 Дек.
Обелени скилидки чесън се режат на филийки и се пускат в загрят зехтин за кратко, около 20 секунди да пуснат аромата си. След това се добавят филиите хляб, натрошени на ситно и се бърка непрекъснато още минута. Слага се...