Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб от лимецВ чашка се смесват 1 ч.л. сода в 2 с.л. кисело мляко.
В купа се смесват брашното от лимец, 500 мл топла вода, зехтин и сол. Добавят се и содата с киселото мляко. Разбърква се до получаване на ластично тесто.
По избор...
14 Януари
1
Хляб от СредиземномориетоШупваме маята в топла вода с прибавената захар и 1 с.л брашно. Пресява се брашното. Правим си кладенче, в което се слагат солта, зехтинът, шупналата мая с водата и захарта.
Нарязваме предварително обезкостени маслини....
05 Юни
Хляб от карфиолСипете тестото за полезния хляб във правоъгълна форма за хляб за сандвич, покрита с хартия за печене. Добре е да е с 1.5 л. вместимост и хляба да не става много висок, а по-тънък, за да се изпече добре....
05 Април
Хляб от картофиОт всички продукти и подправки замесете меко тесто, което се оформя като питка.
Намазва се с разтопено масло и се изпича в умерено загрята фурна....
26 Ноем.
Хляб от картофиКартофите се сваряват и се намачкват. Към тях се добавят прясното мляко, брашното с бакпулвера, маргарина, захарта, стафидите, подправките на вкус и настърганата кора на лимона.
От всички продукти се замесва меко тесто...
10 Дек.
Протеинов Хляб от ЛимецПреди да започнем приготвянето на хляба, загряваме фурната до 180°C.
В съд поставяме брашното със солта и ригана и ги смесваме.
Към тях добавяме зехтина и портокаловия сок, като разбъркваме до гъста каша....
09 Май
Селски хляб от детствотоСлагаме хляба да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40-45 мин....
28 Януари
Хляб от червено цвеклоНапръскайте стените с още водичка и пъхнете вече втасалият хляб. Може да го поръсите с брашно ако желаете. Веднага щом сложите хляба намалете фурната на 200 градуса....
09 Март
Хляб от безглутеново брашноТъй като оризът е по-тежък, хлябът няма да стане пухкав, а малко по-глетав, но затова пък вкусен.
Печем на 180 градуса 50 мин....
22 Февр.
Хляб от оризово брашноПървите 5 минути печете хляба на 200 градуса, а след това намалете на 180 градуса за още около 20 минути или до готовност.
Хлябът от оризово брашно е готов....
08 Май
Селски хляб от лимецСложете в набрашнена тавичка с високи стени (при мен е кръгъл хляб в тава с диаметър 22 см)....
13 Януари
7
Безквасен хляб от лимецТестото се замесва и се слага във форма за хляб, която предварително е намазана с брашно и олио.
Пече се хлябът от лимец в предварително загрята фурна на 160 градуса 50 мин....
04 Януари
Арабски хляб от грисИзпеченият хляб се оставя да изстине и тогава се поднася.
Арабският хляб от грис е готов....
25 Дек.
2
Здравословен хляб от тикваВ силиконова форма за хляб разпределете равномерно сместа и поръсете отгоре конопеното семе.
Здравословният хляб изпечете в предварително загрята на 175 °C фурна до леко порозовяване....
02 Ноем.
Бърз хляб от лимецЗамесваме тестото и оформяме на лимецов хляб в подходяща форма.
Поръсваме отгоре със суровите слънчогледови семки и сусам.
Печем бърз хляб от лимец в тава върху хартия за печене за около 25 минути на 180 °C....
18 Окт.
Хляб от червена лещаХлябът се пече на 180 градуса за 25-30 минути. След като е готов, се намазва още горещ със сместа от зехтина, счукания чесън и магданоз.
Изчаква се да изстине преди да се нареже.
Хлябът от червена леща е готов....
27 Април
Хляб от сладък картофПечете 70-80 минути (или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста) картофения хляб.
Охладете сладкия хляб от сладък картоф преди сервиране....
15 Юни
Безглутенов хляб от елдаТестото за безглутеновия хляб се слага се в тава.
Безглутеновият хляб от елда се пече 60 мин на 160 гр...
19 Май
Хляб от лимец ТрадицияПече пълнозърнестия хляб на 180°C 30-40 мин.
Пробвайте с клечка или нож.
Ако нищо не се полепи значи мекият хляб от лимец е готов....
05 Май
Хляб от сусамов таханГотовия хляб от сусамов тахан поставяме в подходяща форма и поръсваме със семена.
Печем хляба върху хартия за печене на 180 градуса за около 35 минути....
10 Януари
Соден хляб от лимецОформя се кръгъл хляб и се слага в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка. Поръсва се с брашно и по повърхността му се правят прорези.
Хлябът със сода не трябва да се оставя да втасва!...
04 Март