Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъжАко вие сте от тези, които обичат да ги изкушават, знайте, че има ястия, които трябва да опитате поне веднъж в живота си. По-класически или оригинални, сладки или солени - има за вкуса на всеки....
10 Март
Защо трябва да приготвяме печен лук поне веднъж в седмицатаТова е причината да го похапвате по-често през зимните месеци, когато най-често сме покосени от симптоми като запушен нос, кихане, сълзотечение, гърлобол.
3....
19 Януари
30 неща, които всяка двойка трябва да направи заедно поне веднъжРедувайте се в четенето и след това провеждайте „среща“ веднъж месечно, за да говорите за нещата, които са ви заинтригували.
17....
12 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Сладък кускус за бебе (над 6 месеца)Във вряща вода се поставя кускус и се вари, докато омекне.
Отцежда се от водата и се добавя маслото и захарта или плодовете....
06 Юни
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Бебешка следобедна закуска (за деца над 18 месеца)Ако е по-малко бебето, пасирайте бебешката следобедна закуска, преди да поднесете....
04 Юни
Кускус със сирене за бебе (над 6 месеца)Във вряща вода се поставя кускус и се вари, докато омекне.
Отцежда се от водата и се добавя маслото и натрошеното сирене....
06 Юни
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Бебешко пюре от череши и бисквити (над 6 месеца)Разбърква се до хомогенна смес и се оставя да изстине....
06 Юни
1
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Теглете се веднъж в седмицата, за да отслабнетеЗатоплянето на времето винаги носи след себе си желанието за влизане във форма и сваляне на излишните килца, натрупани през зимата.
С пролетта махаме дебелите и широки дрехи и забелязваме, че сме се поотпуснали. Това...
17 Юни