Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да вечерям или не” – въпрос, който си задават непрестанно милиони хора по света, които се опитват да преборят излишните килограми....
04 Окт.
4
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Да или не на перманентния гримЩом става дума за красотата й, жената е готова на какви ли не жертви. Една от тях е перманентният грим.
Тази процедура е един вид татуировка върху лицето, върху веждите, върху устните.
Как става всичко? Под кожата се...
26 Дек.
Маникюр през бременността - да или не?Това стана особено популярно в последно време, когато бременните се опитват да се предпазват от различните химикали, които се намират в козметичните продукти....
26 Окт.
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
24 Април
4
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Не може да не ги опиташ! Най-вкусните хърватски ястияТрадиционните ястия, които се предлагат на нейната територия, са повлияни от кулинарните традиции в Италия, както и тези в балканските страни....
13 Май
Капаните на съвременния сатанизъмОпитва се да се постигне вътрешна самостоятелност, като се слеят цивилизованата и „непокорната” част на съществото. Често води до откъсване от света....
12 Дек.
3
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
25 Септ.
2
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИзмийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци).
Поръсете го със сол и разбъркайте добре.
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
08 Дек.
Секс на първа среща - да или не?Няма да анализираме моралните ценности на всеки човек, а по-скоро ще се опитаме да разгледаме причините за и против секса на първа среща....
27 Дек.
Бръснене след лазерна епилация - да или не?Лазерното обезкосмяване се извършва в лазерен център, който поема отговорността за успеха на терапията.
В такъв случай отговорността на ползвателя на услугата е несравнимо по-малка, но все пак се случва да има неуспешен...
27 Юли
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСервират се със студена бира или червено вино!
Добър апетит!...
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаНамалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа.
Начупете юфката и я сложете в голяма тава....
12 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашно сиренеАко имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
27 Януари