Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
18 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Зелен фасул в сачПърво, попарваме за 5-10 мин фасула. В това време в купа нарязваме един домат, чесъна, копъра, моркова на дребно, лука и магданоза и пасираме с малко вода....
29 Юли
Зелен фасул с лукСлагат се зеленият фасул и нарязан ситно пресен магданоз.
Разбъркваме и оставяме да ври докато се сгъсти. Поднасяме с кисело мляко, смесено с пасиран чесън.
Зеленият фасул с лук е много вкусен....
31 Юли
2
Зелен фасул с тиквичкаСипва се гореща вода или бульон, осолява се се оставя да къкри около 30 мин.
Накрая се прибавя пипера да и накълцания магданоз.
Може да се сервира с лъжица сметана или таратор по желание....
21 Юни
Зелен фасул с кюфтенцаИзваждаме ги от мазнината и в същата запържваме нарязан лук, почистен и нарязан зелен фасул, джинджифил и подправките.
Добавяме червен пипер и брашно....
31 Март
Зелен фасул с маслоКогато фасулът е готов, се слагат маслото и магданозът.
Зеленият фасул с масло е готов....
26 Август
1
Зелен фасул в сосСипвам и малко вода – колкото да обере доматите от консервната кутия.
Почиствам зеления фасул и отрязвам крайчетата на шушулките. Прибавям и него....
01 Май
Зелен фасул с тикваФасулът се почиства и измива, начупва се на парчета, залива се с топла вода и се вари до полуомекване.
Тиквата се обелва, нарязва се на филийки и се прибавя към фасула....
25 Ноем.
Зелен фасул с доматиЗагрейте маслото в тенджера, добавете доматите, фасула и подправките.
Сложете капак и задушете за 15 минути. Сервирайте като гарнитура към ястие по избор....
19 Юли
Зелен фасул с морковиИзмийте и нарежете фасула и морковите. Бланширайте ги в маринатата за около 15 минути.
Отцедете зеленчуците, наредете в бурканите, като слагате равномерно чесън и копър....
04 Окт.
Зелен фасул с яйцаФасулът се отцежда.
Яйцето се сварява, обелва се и се нарязва на дребни кубчета. Прибавя се към фасула. Сместа се полива със запърженото масло и се поръсва с дребно нарязания магданоз....
28 Окт.
2
Зелен фасул в панировкаТрябва да получите консистенция по-гъста от боза.
Зеленият фасул в панировка е много вкусен!...
08 Април
Зелен фасул с царевицаЗадушете в олиото ситно нарязания лук, прибавете нарязаните на кубчета домати и щом се поизпържат, сложете зелен фасул и царевицата.
Налейте малко вода, посолете и варете на тих огън 20-ина мин....
24 Януари
Зелен фасул с къриПриготвяме зеления фасул в зависимост от това дали е пресен или консервиран. Пресния почистваме, режем и бланшираме във вряща подсолена вода. Консервирания отцеждаме и режем....
19 Март