Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Домашна луканка по селскиДомашната луканка по селски е по изпитана рецепта, опитайте и вие!...
28 Януари
Домашна луканка от свинскоПреседява 24 часа, като през това време се омесва няколко пъти, за да се овкуси добре.
Пълнят се в черва и се оставят да съхнат.
След 1-2 дни се претриват с помощта на стъклена бутилка....
24 Януари
Домашна луканка на грилМесото и сланината се смилат на едра решетка.
Каймата се обърква със всички подправки, покрива се плътно и се оставя на студено за няколко дни като всеки ден се обърква наново.
С машинка за пълнене се пълнят червата...
03 Февр.
1
Домашна луканка с телешко месоСлед напълването на луканките се оставят за няколко дни на тъмно сухо и проветриво място да се сушат.
На третия или четвъртия ден се притискат с подходящи материали (дъски и тежест) за 24 часа....
22 Февр.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Домашна луканка по специална рецептаСлед това започвате да пълните червата с готовата смес и връзвате двата края. Луканката се поставя да виси на прохладно място и всеки ден се разточва с точилка.
Според вкуса преценявате кога да консумирате....
13 Февр.
Домашна луканка от свинско месоТъй като с времето луканките стават твърди, за да ги съхранявате по-дълго, препоръчваме да ги вакуумирате. Вакуумирани издържат до 9 месеца в хладилник....
04 Февр.
Домашна кълцана луканка с празМесото се накълцва. Омесва се с подправките.
Празът се нарязва на ситно и се омесва добре с месото.
Месото престоява 24 часа, като се разбърква 2-3 пъти.
Пълни се в черва.
Окачва се на проветриво място....
11 Януари
1
Домашна пица с моцарела, луканка и кашкавалОтгоре се намазва с доматена паста, поръсваме с чубрица и босилек.
Половината нареждам с луканката и моцарелата , а другата половина само с моцарела. Поръсваме с настърган кашкавал от двете страни....
28 Април
Домашна бутер пица с луканка и кашкавалПодредете нарязаната на тънко луканка и сирене. Поръсете с настърган кашкавал и чубрица.
Печете на 180 градуса до зачервяване краищата на тестото и запичане на кашкавала....
17 Януари
Домашна луканкаЛуканките се държат 3 дни на прохладно място и 5 дни подред се пресоват с точилка. 15 дни се оставят под тежест, след което се окачват да съхнат 30 дни на проветриво място.
Домашната луканка е готова....
05 Дек.
8
Домашна пица с гъбки, луканка и топено сиренеЗамесва се тестото, което се дооформя върху набрашнена повърхност и се оставя да удвои обема си.
После се дели на части според това колко голям и дебел желаете да е блатът за пицата....
16 Януари
Истинска домашна луканкаНапълнената луканка се надупчва с игла на местата където е останал въздух.
Луканката се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 5-6 дни леко се разточва с точилка.или овално шише....
16 Януари
1
Традиционна домашна луканкаНапълнените парчета се връзват стегнато и се надупчват с игла, за да се отстрани въздухът, който е останал в обвивката.
Накрая окачвате вече готовите луканки на проветриво място, за да изсъхнат....
14 Януари
Сушена домашна луканкаПървите два дни се минават с точилка или шише, за да се сплескат. При благоприятни атмосферни условия до две седмици ще са готови за консумация....
29 Окт.
1
Праз с домашна луканкаОставете да къкри.
Щом доматите поизврат, направете три гнезда и чукнете яйцата вътре. Похлупете отново на тих огън и изчакайте яйцата да се пошират в доматения сос.
Празът с домашна луканка е готов за сервиране....
02 Март
Пица с домашна луканкаКиселите краставички се нарязват на кубчета, луканката - на парченца, и се разпределят върху тестото.
Отгоре се натрошава сиренето и настърган кашкавал.
Поръсвам с риган....
24 Януари