Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Резене по рускиРезенето се подрежда в чиния за сервиране като върху него се добавя вече готовата смес. Декорира се с бадемите на люспи....
29 Юни
Антипасти от резене и бататАнтипасти от резене и батат - пъстро, вкусно и здравословно предложение....
03 Юни
Резене и пармезан на фурнаРезенето се подрежда в приготвената форма за печене на пластове, заедно с лука. Поръсва се пармезанът и с останалото масло. Пече се около 20 мин. - докато ястието стане светлозлатисто....
11 Януари
Табуле с резене и нарОставете го да престои 30 минути. Отцедете го.
Нарежете резенето. Смесете всички останали продукти, добавете булгура и резенето.
Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и охладете за 30 минути....
08 Юли
Тарталети с резене и шалотОтгоре сложете хартия за печене и сипете боб, за да не се надига блатът. Изпечете в загрятата фурна за 10 минути.
Междувременно загрейте олиото и изпържете нарязаните лук и резене за 5 минути....
03 Юни
Какво може да сготвим с резене?Прибавете тънко нарязаното резене. В отделна купа разбъркайте сметаната, лимоновият сок, оцетът и едро нарязания копър. С получения сос залейте краставиците и резенето. Разбъркайте добре и сервирайте....
08 Февр.
Салата със скумрия, резене и краставицаНарежете резенето на тънки филийки и ябълката на кубчета. Наситнете половин връзка копър. С белачка нарежете на лентички морковите и краставицата.
Прехвърлете всички зеленчуци в подходяща купа за салата....
03 Окт.
1
Салата от пиле, резене и портокалиСложете месото в голяма купа с нарязаното резене, маслините, лука, парченцата портокал, руколата и дресинга. Разбъркайте внимателно и овкусете....
30 Май
Пъстърва с резене на грилНарежете резенето.
Загрейте зехтина и го запържете заедно с лука. Оставете да се охлади.
Напълнете почистените пъстърви със сместа и го оваляйте в брашното, което е смесено със сол и черен пипер....
11 Юни
Запарка с резене и анасон при анемияСмесете плодовете от кориандър, резене и анасон със стръковете жаблек. Добавете към тях и 100 г стръкове от мащерка.
Разбъркайте и от получената билкова смес вземете 2 с.л....
02 Юли
Еликсир с резене и мед при кашлицаПрибавете и меда и резенето.
Смесете добре и варете на слаб огън до редуциране на течността.
Налейте в затоплени шишета и ги запечатайте.
Съхранявайте еликсира на хладно място....
12 Юли
Картофени резени с ЧедърЗагрейте фурната на 190 градуса, нарежете картофите на резени и ги наредете в тава за печене.
Намажете ги с малко олио. Смесете оставащото олио с чесъна и подправките....
10 Окт.
Ябълкови резени в пържено тестоПокрива се и се остава да втасва около 90 мин. Тестото се разточва на кора 2.5 см. Изрязва се на кръгове с диаметър 10 см, като във всяко се завива парче ябълка....
04 Март
Риба на тиган със салата от резене и маслиниПърво сгответе рибата, като я поставите с кожата отдолу в тиган с предварително загрята мазнина. Обърнете я веднъж и пържете, докато е готова.
През това време смесете останалите продукти в средна по големина купа, подправете...
28 Окт.