Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
На кои празници се раздава храна?Близките посещават гроба, раздават храна, изричат молитва и преливат покойниците.
Храната, която се раздава задължително, е вареното жито....
05 Март
Пенсионери се натровиха с гъбиСалмонела не била открита и в пробите, взети от доставчиците на храната.
Обядът на служителите от фирма БКК бе приготвен от фирма Фалкон–09, която приготвя храна и за други фирми в Монтана....
22 Юни
Серина Уилямс се натровила, след като изяла храната на кучето сиПричината за състоянието ѝ преди четвъртфиналите в Рим било решението ѝ да хапне от кучешката храна на домашния си любимец Чип....
14 Май
Сладки Линцер за празника на влюбенитеСлед това сладките Линцери се слепват две по две и се съхраняват в кутия, като между редовете сладки се поставя хартия за печене.
Да ви е сладко с моите сладки Линцер за празника на влюбените!...
15 Февр.
Пармезанови гризини за празника на влюбенитеВ чашка с топла водичка се добавя маята, захарта, разбърква се и се оставя покрита, докато маята шупне....
13 Февр.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеНай-отгоре пък се слагат парченца краве масло.
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
10 Февр.
Заразена храна е натровила децата в БанскоСлед направените изследвания на Областната дирекция на БАБХ-Благоевград бе доказано, че децата от 145-то училище в София са се натровили от храна, която е била заразена със стафилококи от служителите на хотела в ...
06 Юни
Когато храната е празник, а празникът е ВеликденКулинарни идеи как да посрещнем предстоящите празници в пролетния брой на списание BILLA Кулинариум.
Пак е пролет и отново е време за празник. Дните стават по-дълги, улиците по-шарени, а трапезите по-вкусни....
06 Април
Никол Станкулова готви навръх имения си денСиноптичката на Нова телевизия, Никол Станкулова, днес празнува имен ден. Изненадващо за всички, тя надяна престилката и влезе в кухнята за празника.
Дори колегите на Никол не бяха предупредени за намеренията ѝ....
06 Дек.
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Яхния Да си оближеш пръститеЯхнията се вари до готовност.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Пелмени по мой си начинОмесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта.
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
11 Юни
1
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
16 Ноем.
2
Солена сьомга Направи си самОтглежданата във ферми сьомга се храни със специални смески (не знам колко са полезни), за да може месото й да става червено.
И така. Почистваме рибата (ако не е почистена)....
08 Февр.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче.
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
19 Окт.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари