Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марина за дивечВарят се половин час и с горещата марината се залива дивечът.
Месото стои под капак половин час, след което се вади, а маринатата се кипва още веднъж....
20 Ноем.
Марината с мед за пилешкоНамажете хубаво месото с маринатата и го оставете в нея за около 2 часа.
Маринатата с мед за пилешко е много вкусна....
09 Дек.
Марина за пилешко барбекюРазбийте всички съставки за маринатата за пилешко барбекю.
Сложете пилешкото в не широк съд и залейте с маринатата.
Оваляйте месото добре в тази марината и сложете съда с капак в хладилника....
30 Април
2
Марината с Водка за Крехки ПържолиВ друга голяма купа се слага пържола, която се намазва с течната марината от двете страни, после втората пържола и така, докато свърши всичкото месо и марината....
11 Април
Марината с вино за червено месоПоставя се в дълбок съд и се залива с марината, приготвена от червеното вино и другите указаните продукти.
После съдът се затваря и се прибира в хладилник поне за 4 часа, за да може месото да поеме от маринатата....
31 Окт.
Марината с кетчуп*Хубаво е маринованото месо с тази марината да престои поне една нощ в хладилника, за да поеме от вкуса на подправките....
24 Ноем.
Марината с кисело млякоТази марината е достатъчна за около 8 пилешки бутчета. Излейте маринатата върху месото, оваляйте добре и оставете да се маринова за 1 нощ, преди да сготвите....
14 Юни
Марината с бяло виноХубаво разбъркайте и намажете с марината всяко парче месо. След като престои 1-2 часа, може да го изпечете на скара, като обръщате от време на време....
19 Окт.
1
Марината с червено виноПодготвеното пилешко месо се залива с приготвената марината с червено вино и престоява 24 часа, като е хубаво на всеки 6 часа да се обръща....
25 Окт.
Маринати за барбекюНай-лесният начин за мариноване на месото за барбекю е да сложите месото в найлонов плик и да го залеете с маринатата. Завържете плика, изкарайте излишъците от въздух и го оставете в хладилника.
Ако държите да мариновате...
18 Март
Пилешки крилца в марината и картофиЗапочваме рецептата за пилешки крилца в марината и картофи, като, първо, ще приготвим маринатата за крилцата....
22 Май
Пилешки хапки с марината и сусамОтцеждайте готовите пилешки хапки с марината и сусам върху кухненска хартия.
Тези апетитни пилешки хапки са чудесно мезе за бира....
24 Дек.
Марината за пъдпъдъциЗадължително е дивечовото месо да се постави в марината, защото месото му е жилаво.
Пъдпъдъците ги почистваме, измиваме и ги оставяме да се изцедят.
Разфасоваме както пилето....
07 Март
Марината за барбекюВ тази марината се държат месата за 3-12 часа.
30 минути преди да се сложат на скарата, се посоляват....
24 Януари
1
Марината за рибаРазбъркайте добре всички подправки за марината за риба.
Подготвените парчета риба или цяла риба се накисват в тази марината за 2-3 часа.
След това се пекат на скара, пържат се или се овалват и панират....
27 Април
4
Марината за скараВсички съставки за маринатата за скара се разбиват много добре. С тях се залива месото, което сте предвидили да печете.
Ако е повечко месото, може да удвоите съставките за марината....
15 Ноем.
6
Марината за еленскоВсичко се разбърква и с полученото се натрива еленското /това количество марината е подходящо за около 500 г месо/.
Съдът, в който месото се маринова, се запечатва с фолио или се похлупва....
14 Ноем.
Марината за сьомгаС тази марината се заливат филетата сьомга и се оставя да престои за 1 час в хладилник.
Не я мариновайте твърде дълго, защото солта в соевия сос ще втвърди месото на рибата. Запечете на скара....
14 Окт.
Марината за шишчетаНарежете лука, месото и чушките в подходяща за низане на шишчета форма....
15 Ноем.
3
Марината за пържолиС получената марината намазвате пържолите и ги оставяте да престоят около час - час и половина преди топлинната обработка....
13 Май
2
Марината за скумрияБялото вино и оцета в подобни маринати е винаги 2:1. Смесете ги и добавете в тях морковите, лука, мащерката, дафиновия лист, лютичето, черния пипер, солта, магданоза....
08 Юли
Марината за пържолиС получената марината намазвате пържолите и ги оставяте да престоят около час - час и половина преди топлинната обработка....
13 Май
2