Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кайзер питкиЗагряваме си фурната на 200 °C и поставяме кайзер питките да се пекат за около 15 минути....
02 Юли
Кайзер ПастърмаСушат се навън - правите с конец ушенца на пастърмите и закачате да се ветреят. Има вариант за сушене на пастърмата в хладилник....
14 Януари
3
Кайзер ЗемелиВ част от пресятото брашно се поставят маята, захарта и солта. Разбърква се с лъжица хубаво.
След това се прави кладенче и там се изсипва топлата вода....
30 Март
Кайзер кавърмаДобавете го към задушаващите се зеленчуци. Към края добавете доматите, обелени и нарязани на ситно. Готовото ястие поръсете с чубрица....
23 Окт.
Кайзер омлетЖълтъците се разделят от белтъците. Белтъците се разбиват на пяна, жълтъците се бият до побеляване със захарта и ванилията.
Смесват се и се изсипват в тефлонова тавичка....
31 Януари
Кайзер питкиМаята се разтваря в млякото и се добавя захарта. Оставя се за 10 минути да шупне.
Маслото се реже на кубчета и се смесва с пресято брашно и солта. Прави се кладенче и се изсипва маята и яйцето....
24 Юли
Кайзер меланжРазбъркайте жълтъка с няколко капки вода, добавете меда, коняка, сметаната и разбийте всичко заедно.
Налейте сместа в стъклена чаша, долейте вече приготвеното горещо кафе и подсладете на вкус....
25 Февр.
Домашна кайзер пастърмаСлед това поставяте пастърмата в марлена торба, за да се предпази от набези на мухи.
Домашната кайзер пастърма е готова за консумация след около 10 дена....
18 Април
11
Оригинални Кайзер питкиРазстила се на масата и се сгъва на плик, после се обръща на 90 градуса и пак се сгъва така се прави още 2-3 пъти.
Поставя се в намаслена купа и се покрива със стреч фолио, втасва 30 минути....
19 Април
Немски кайзер питкиНарязва се на 15 равни парчета, които се оформят на топки и се нареждат в намазана с мазнина тава.
Върху всяка топка се правят кръстообразни нарези, покриват се с кърпа и се изчакват пак да втасат....
10 Април
Кайзер питки в млякоНамажете с разбито яйце кайзер питките.
Оставете да престоят 30 минути.
Печете малките питки 30 минути на 200 °C кайзер питките в мляко....
09 Август
Кайзер хлебчета с млякоКайзер хлебчетата се пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса докато получат златист загар....
17 Ноем.
2
Защо наричат авокадото кърваво?Ясно е, че е кръстен зеленото злато заради зеления си цвят и добрите печалби, които се изкарват от него, но защо наричат авокадото кърваво, ще разгледаме в следващите редове....
03 Юни
Защо се нарича тъмна психология?Психологията е древна научна област, която в буквален смисъл се превежда като наука за душата. В съвременния свят това е наука, изучаваща закономерностите около човешката психика.
Психологическата дисциплина се...
15 Септ.
Защо наричат Гренландия зелената земя?За любителите на нетрадиционния туризъм и слабо известните дестинации най-големият остров на Земята – Гренландия, е перфектното място, което могат да посетят през ваканцията си.
В превод на български език името на...
10 Май
Защо наричат смокините сладострастни лечителки?Наричат смокините сладострастни лечителки, тъй като тези сочни плодчета са едни от най-силните естествени афродизиаци....
18 Септ.
Защо Тихия океан се нарича тих?Тихият океан заедно с перифените морета заема площ от 178.6 милиона квадратни километра. Това означава, че на най-големият океан на Земята се падат почти 50 процента от общата площ на Световния океан. И ако още изпитвате...
18 Януари
Защо Мария Тюдор се нарича Кървавата Мери?Кървавата Мери (Bloody Mary) не е просто името на коктейл с водка и доматен сок, а прозвището на една от най-жестоките кралици, стояли начело на Англия – Мария I Тюдор. Безмилостната кралица, доживяла само до 42-годишна...
14 Окт.
Защо кофти шоколадът се наричаше марципан у нас?В България представата за марципан е тотално сбъркана за разлика от останалата част от света, или поне доскоро беше така. При споменаването на горепосочения продукт повечето хора по нашите ширини си представят евтина и...
17 Септ.
Защо наричан Антоновден ЛелинденНа 17-ти януари Българската православна църква почита паметта на Преподобни Антоний Велики, роден около 250 година в Египет. Той се счита за основоположник на монашеския аскетизъм.
Антоний Велики прекарва 20 години...
17 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май