Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословни палачинки с лимец и рожковРазбиваме хубаво яйцата с миксер, след което добавяме лимецовото брашно, брашното от рожков и ванилията.
Разбиваме отново и ако сместа е гъста, може да добавим малко вода, а ако е рядка - още брашно.
Печем палачинките...
03 Септ.
Здравословни питки с лимец и грахамЗдравословните питки с лимец и грахам са много сполучливи....
13 Януари
Здравословни хлебчета с лимец и сусамФурната е загрята на 180°C, печем здравословните хлебчета с лимец и сусам до готовност - около 20-25 минути и готово.
Ухаят страхотно - вкусни, здравословни малки питки с лимец. Много точна рецепта!...
14 Ноем.
Здравословни мъфини от лимец с банан и ябълкиРазбийте яйцата с кафявата захар. След това добавете олиото. Пресейте брашното заедно със ванилията, бакпулвера и содата.
Добавяйте ги постепенно, при непрекъснато разбъркване. Накрая изсипете нарязаните ябълки и банана...
08 Юли
1
Здравословни ползи от лимецИзследванията полазват, че лимецът, който вирее по нашите земи, е с по-голямо прецентно съдържание на цинк в състава си, което го прави още по-здравословен....
12 Май
Здравословни кифлички с лимецМаята се разтваря в 50 мл топла вода заедно със захарта. Отделно се разбиват яйцата и се смесват с киселото мляко и олиото. Брашното се пресява и в получената купчина се прави отвор, където се изливат приготвените одеве две...
08 Ноем.
Здравословни катми с брашно от лимецОт това количество приготвих 8 здравословни катми с брашно от лимец.
Добър апетит!...
11 Септ.
Здравословни палачинки с брашно от лимецОт продуктите се разбърква палачинково тесто. По едно малко черпаче се изсипва в загрято тиганче, подмазано с масло.
След изпичане на средна температура (моят котлон е газов) се обръщат на обратната страна.
От тази...
13 Февр.
Супа лимец с тученицаВ кипяща вода се слагат продуктите, сол, олио, червен пипер.
Вари се до готовност.
По желание може да се добави фиде....
08 Юли
Лимец с лешников таханНакисваме лимеца за през нощта с топла вода.
На следващия ден го сваряваме. Оставяме с покрит капак да изстине.
След това овкусявам с мед и канела. От тахана слагам поне 3 с.л....
15 Март
Лимец с карамелен сиропПрибавете към лимеца.
Сложете в купички. Залейте всяка купичка с карамелен сироп и оставете за 20 минути да се обединят съставките.
Получава се здравословен десерт....
27 Април
Здравословни мъфини с лимец, ябълки и канелаБез да спирате да бъркате добавете и брашното от лимец, което сте смесили с бакпулвера и канелата.
Сложете стафидите, орехите и настърганите ябълки. Разбъркайте сместа с лъжица....
05 Януари
3
Крекери с лимец и босилекПечете домашните крекери с лимец и босилек в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност....
16 Юли
Сладкиш с лимец и канелаХапвайте с кеф сладкиш с лимец и канела - страхотен здравословен сладкиш се получи!
Да ви е сладко!...
31 Януари
Ризото от лимец и гъбиГответе до омекване на лимеца.
Ако е необходимо, добавете още малко вода.
Овкусете ризотото със сол и черен пипер.
Ризотото от лимец и гъби е много вкусно....
30 Април
Палачинки с лимец и медНай-вкусните и здравословни палачинки са тези, само опитайте. В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка и лъжица мед....
02 Май
Кекс от лимец с вишниПечем кекса от лимец с вишни в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна до суха клечка....
31 Март
Питка с лимец с маслиниЗатопляме леко водата. В нея добавяме маята да се разтвори.
Слагаме захар и сол и 200 г брашно. Бъркаме с вилица добре да се смесят съставките и оставяме за 10 минути да шупне.
След това добавяме изварата и зехтина...
14 Септ.
Пастет от лимец и спанакМахат се дафиновия лист и хвойновите зърна от лимеца, след което се блендира.
6. Размесват се добре лимецът и спанакът, добавя се брашното, джинджифилът и кедровите ядки....
09 Юли
Питка с лимец и кориандърВ купа смесваме 500 г от брашното от лимец, лененото брашно и добавяме олиото, кориандър, разбитото яйце и киселото мляко с разтворената сода.
Маята се смесва с леко затопленото прясно мляко, 2 с.л. брашно и захарта....
29 Март
Крекери с лимец и семенаОт посочените продукти се омесва меко тесто. Готовото тесто престоява в хладилника около 30-40 мин.
Тестото се разделя на 2 топки. Всяка топка се разточва с дебелина 5 мм, изрязват се с ножче или с фигурки.
Крекерите...
10 Март