Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Мариновани яйцаСлед около 10 дни-2 седмици яйцата са се мариновали и може да ги хапвате.
Към маринатата може да добавите подправки на вкус, както и чесън, семена копър.
Маринованите яйца са готови....
29 Януари
2
Мариновани яйца с цвеклоПрибират се в хладилник за около час да се мариноват в сока и да придобият червеникаво-виолетов цвят.
Точно преди поднасяне върнете към маринованите белтъци техните жълтъци....
09 Юли
Мариновани яйца с чайС лъжичка леко натрошете черупките им, но без да ги белите.
Смесете останалите продукти от рецептата в тенджера. Добавете яйцата, залейте в вода, така че да ги покрие и ги кипнете повторно....
19 Август
Мариновани пъдпъдъчи яйцаОсвен като самостоятелно мезенце, може да комбинирате маринованите яйца със салати или върху препечени филийки със сирена, пастети и други най- разнообразни комбинации по ваш вкус....
09 Април
Как да си направим писани яйцаДнес ще ви дам съвет как да си направите писани яйца, и да блеснете пред семейството и приятелите.
За да получим прекрасен резултат, от значение е цветът на яйцата. Те трябва да са бели....
14 Април
Коктейлна салата с мариновани яйца и тиквичкиКоктейлната салата с мариновани яйца и тиквички е готова....
07 Юни
Мариновани останали сварени великденски яйцаЗаливаме вече яйцата със сместа, завиваме с капачката и оставяме маринованите яйца да стоят за 2 дни.
След това вече можем да консумираме маринованите останали сварени великденски яйца....
14 Май
Салата с мариновани пъдпъдъчи яйцаОставете маринатата да се охлади, разбъркайте оцета в нея и сложете яйцата за да се мариноват за няколко часа, най-добре за една нощ....
10 Април
Как да си направим великденски яйца с лица- Можете да направите личица на яйцата и като използвате готварска боя....
12 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоаЧесънът пък ще изгуби лютивината си (ако не е от китайският, който е прекалено лют и има нужда от повече време за мариноване)....
28 Април
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1