Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Мариновани яйцаМариновани яйца
29 Януари
2
След около 10 дни-2 седмици яйцата са се мариновали и може да ги хапвате. Към маринатата може да добавите подправки на вкус, както и чесън, семена копър. Маринованите яйца са готови....
Червени мариновани яйцаЧервени мариновани яйца
21 Окт.
Оставя се на хладно и след едно денонощие може да се сервира....
Мариновани яйца с цвеклоМариновани яйца с цвекло
09 Юли
Прибират се в хладилник за около час да се мариноват в сока и да придобият червеникаво-виолетов цвят. Точно преди поднасяне върнете към маринованите белтъци техните жълтъци....
Мариновани яйца с чайМариновани яйца с чай
19 Август
С лъжичка леко натрошете черупките им, но без да ги белите. Смесете останалите продукти от рецептата в тенджера. Добавете яйцата, залейте в вода, така че да ги покрие и ги кипнете повторно....
Мариновани пъдпъдъчи яйцаМариновани пъдпъдъчи яйца
09 Април
Освен като самостоятелно мезенце, може да комбинирате маринованите яйца със салати или върху препечени филийки със сирена, пастети и други най- разнообразни комбинации по ваш вкус....
Как да си направим писани яйцаКак да си направим писани яйца
14 Април
Днес ще ви дам съвет как да си направите писани яйца, и да блеснете пред семейството и приятелите. За да получим прекрасен резултат, от значение е цветът на яйцата. Те трябва да са бели....
Коктейлна салата с мариновани яйца и тиквичкиКоктейлна салата с мариновани яйца и тиквички
07 Юни
Коктейлната салата с мариновани яйца и тиквички е готова....
Мариновани останали сварени великденски яйцаМариновани останали сварени великденски яйца
14 Май
Заливаме вече яйцата със сместа, завиваме с капачката и оставяме маринованите яйца да стоят за 2 дни. След това вече можем да консумираме маринованите останали сварени великденски яйца....
Салата с мариновани пъдпъдъчи яйцаСалата с мариновани пъдпъдъчи яйца
10 Април
Оставете маринатата да се охлади, разбъркайте оцета в нея и сложете яйцата за да се мариноват за няколко часа, най-добре за една нощ....
Как да си направим великденски яйца с лицаКак да си направим великденски яйца с лица
12 Април
- Можете да направите личица на яйцата и като използвате готварска боя....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоаМариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
28 Април
Чесънът пък ще изгуби лютивината си (ако не е от китайският, който е прекалено лют и има нужда от повече време за мариноване)....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...