Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица у домаОтгоре върху пицата, по свой вкус, започваме да редим продуктите, но без царевицата.
Слагаме да печем във фурната и десетина минутки преди да е готова пицата, разхвърляме върху нея и царевицата.
Приятен апетит!...
21 Април
Бързи и лесни бургери у домаХубаво е да постои поне 30 мин в хладилник.
Бургер кюфтетата приготвям на скара с керамична плоча....
27 Окт.
ЛавашМаята се смесва със захарта и меда, залива се с водата, съдът се захлупва и престоява на топло за 15 минути.
Маята се изсипва в брашното, солта, черния и червения пипер и се омесва твърдо тесто, което се меси върху поръсена...
04 Април
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да направим водосвет на домаСъщото трябва да направят и съседи и роднини на бъдещите новодомци. Така тази благословия предпазва от дяволи и пожари....
07 Август
Да си направим сангрия у домаКогато стане въпрос за сангрия, в съзнанието ни изниква представата за червено вино, плодове и канела. С нея се пренасяме в лятото на горещите испански нощи.
Сангрията е един от символите на Испания и нейната...
11 Май
Хляб ЛавашРазбийте жълтък с 2 с. л. вода или олио и намажете Лаваша.
Загрейте фурната до 210 градуса и печете хляба за около 20 минути до златист цвят....
29 Юни
4
Домашен лавашНе трябва да се чака много, за да не пресъхнат и да се начупят.
Готовите питки се вадят от тигана и се поставят между влажни кърпи....
03 Ноем.
Арменски лавашПокрива се с кърпа и се оставя да втаса. Тестото се премесва върху посипана с брашно повърхност и се разделя на 10 топки. Покриват се с кърпа и се оставят да втасат....
09 Февр.
1
Лаваш крекериСложете крекерите да се изпекат в загряна на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.
Лаваш крекерите са отлични с различни сосове и дипове....
09 Окт.
Хляб ЛавашРазбийте жълтък с 2 с. л. вода или олио и намажете Лаваша.
Загрейте фурната до 210 градуса и печете хляба за около 20 минути до златист цвят....
29 Юни
4
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да направим пролетно почистване на дома?Покрай толкова светли християнски празници като Коледа и Великден, ние сме свикнали не просто да украсим дома си, но и да предприемем мащабна акция по почистването му.
Да, всеки човек с достатъчно добри хигиенни навици...
03 Април
Да си направим розова вода у домаКрасивите червени рози винаги са били ледоразбивачът за започване на всяка нова връзка. Смята се, че те могат да разтопят и най-трудното за разтапяне сърце и затова вървят ръка за ръка с романтиката, Свети Валентин и Осми...
13 Окт.
2
Как да направим евтин ремонт на дома?Всяко семейство се стреми да направи ремонта на дома в разумни финансови граници. Често обаче това се оказва трудна задача, която изисква съставянето на план за действие....
24 Март
Как да си направим джелато у дома?В пролетно-летния сезон истинското домашно джелато е едно от удоволствията, които можем да си доставим по много лесен начин. Този замразен десерт ще зарадва особено много децата, както и любителите на сладкото, ще подобри...
13 Юни
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май