Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Компот с хинапНапълнете буркани, но без да ги препълвате.
Във всеки буркан сложете по 1-2 с.л. захар, но не повече, защото ще стане прекалено сладко. Пъхнете по стръкче индрише и залейте с вода догоре....
27 Септ.
Бабиният компот с индришеИзвадете компотите и ги обърнете с капачките надолу, оставете да се охладят така.
Съхранявайте ги в тъмно и хладно място.
Бабиният компот с индрише е готов....
03 Август
Компот от скорушаСлед като изстине, компотът се прибира на тъмно и хладно място.
Така приготвени компот от скоруша е много полезен. Зимата може да се пие като сироп против кашлица, при простуда и хрема....
11 Юни
Компот от джанкиГотовия компот се охлажда леко, добавя се мед, разбърква се, да се стопи, и след това се оставя да изстине напълно.
Добре охладен - поднасям в чаши!...
11 Август
Компот от дренкиПо желание за повече аромат във всеки компот от дренки може да се сложи по листенце индрише....
28 Август
1
Компот от смокиниИзваждаме бурканите компот и обръщаме с капачката надолу до пълното изстиване на компота от смокини....
01 Септ.
8
Компот от вишнапПлодчетата за компота се измиват със студена вода и се почистват от дръжките (запазете дръжките и ги изсушете - от тях може да се правите чай при камъни в бъбреците)....
01 Май
Компот от ДиняВодатата трябва да е 100 мл, защото самата диня си пуска сок - иначе бурканите ще експлодират.
След което бурканите се обръщат с капачката надолу и се оставят така 72 часа да може захарта и всичко да се смеси....
17 Юли
Компот от мушмулиПочиствате върха на мушмулите и ги слагате в буркан.
Слагате захарта и наливате вода до ръба.
Запечатваш и вариш в казан, ако са много бурканите.
Когато ври половин, час са готови....
28 Юли
Компот от мандариниПремахваме обелките на мандарините и ги разделяме.
Добавяме ги в буркана, доливаме водата и затваряме добре.
Стерилизираме бурканите около 10 минути във вряща вода.
Внимание - дадените продукти са за един буркан....
21 Юли
Компот от касисРазпределяме касиса в компотени буркани 800 мл, добавяме на буркан по 5 супени лъжици захар, допълваме с вода и запечатваме.
Бурканите се стерилизират 10 минути....
22 Януари
1
Компот за диабетициСварете водата заедно с подправките и подсладителя. След това отстранете канелата.
Плодовете се почистват, нарязват, пълнят се в буркани и се заливат с горещи сироп.
Затварят се с капачки и се стерилизират за 15 минути...
29 Септ.
Компот от гроздеЗалейте с горещия сироп, затворете с капачки бързо и стерилизирайте за 10-15 минути бурканите с компот....
29 Дек.
2
Компот от черницаПочистете черниците и ги разпределете в буркани, като количеството плод е по желание.
Във всеки буркан сложете 3 до 5 с.л. захар. Долейте бурканите с вода и плътно затворете с капачки.
Подредете бурканите в голяма...
12 Юни
1
Компот от боровинкиЗатворете буркани с капачки и ги сложете да се варят за 10-15 минути.
Готовите компоти от боровинки извадете, обърнете по желание с капачките на долу.
След като изстинат ги приберете на тъмно и хладно място....
20 Ноем.
Компот от джанкиМоже и да ги оставите цели. Напълнете бурканите с плодовете до около 2 пръста под ръба.
Във всеки буркан сложете стръкче индрише....
21 Ноем.
Компот от кайсииИзмийте кайсиите, подсушете ги, разделете ги на половинки и махнете костилките. Напълнете бурканите с тях, като за буркан отиват към 1/2 кг. Сипете и няколко кайсиеви ядки.
Пригответе затоплен захарен сироп от водата...
21 Ноем.
2
Компот от черешиПочистете черешите и ги отстранете от дръжките.
Пригответе захарен сироп с водата и захар, достатъчна за броя на бурканите ви.
Добавете към топлия захарен сироп лимонтозуто.
Напълнете бурканите с череши 2-3 пръста...
21 Ноем.
2
Компот от ягодиЗатворете бурканите и сложете да се варят за 15 минути.
Извадете бурканите и ги обърнете надолу с капачките. Щом изстинат приберете компотите на хладно....
21 Ноем.
Компот от вишниПлодът трябва да е около 3/4 от буркана.
Сипете по 6 с.л. захар в буркан, по желание няколко карамфилчета и долейте с хладка вода. Затворете добре бурканите и ги сложете да се варят за 15 минути....
21 Ноем.
2