Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свински мезета за зиматаСлагам рибицата вътре и притискам отгоре с тежест, за да не изплува на повърхността. Ако водата не покрива изцяло рибицата, добавете още вода и трябва да има още от горе - около 4-5 пръста вода над тежестта....
09 Дек.
1
Мезета за всеки поводМоже да прибавите и 1 чаша червено вино или бира.
През това време изпържете замразените пилешки хапки.
Подгответе колбасите и започнете с аранжирането на мезетата....
28 Юли
1
Новогодишни мезета по ДобруджанскиВ тенджерка завираме зелевата чорба (ако нямате, може и във вряла вода) и в нея се попарват мезетата за около 2-3 минути, колкото да побелеят. Ако искате да станат по-бързо, попарвате 5 минути....
30 Дек.
Френски мезета от сиренеОтново разбъркваме и оформяме на руло, което оставяме увито в стреч фолио в хладилника да стегне.
Нарязваме рулото на кръгчета, като топим ножа в топла вода, за да не залепва....
19 Март
Мезето на майстораПоръсваме с магданоз и поднасяме майсторското мезе.
Вкусотия! Да си оближеш пръстите с това мезе!...
12 Февр.
Тежки мезета за коледната трапезаНа трапезата присъстват и останалите забранени до този момент благинки – луканка, сурова наденица, кървавица, черен дроб, сирене, печена кокошка и всякакви други мезета....
08 Дек.
Коледни мезета за червено виноРедуваме резените кашкавал със салама, за да има контраст. В средата свиваме резени шунка, в които поставяме моцарела.
Ореховите ядки са печени....
19 Дек.
Как да подредим кухнята?Тук ще насочим вниманието ви обаче относно самата подредба на кухнята или по-точно кои вещи е добре да подреждате в горните кухненски шкафове и кои в долните.
1....
20 Март
Как да подредим масатаАко вече не са ви "метнали" приборите за хранене на масата, то те вероятно ще се опитат да ги подредят по някакъв начин и в погледа им дори ще забележите искрено старание....
04 Март
Плато с мезета за Просеко партиС такова плато с мезета за Просеко парти няма как да не се насладите на чаша хубаво вино....
23 Август
Мезе за мастикаКопърът и морковът се нарязват на много дребно. Скилидките чесън се накълцват на ситно и се смесват с копъра и моркова.
Добавят се киселото мляко, майонезата, черният пипер, солта, олиото и добре се разбърква....
05 Януари
3
Мезе за виноСместа не бива да е рядка, но не бива и да е прекалено гъста. В противен случай соленките ще станат много твърди.
Фурната е предварително загрята....
01 Август
Мезе за чревоугоднициМезето за чревоугодници е от две части, но може да бъде допълнено и с още компоненти....
06 Септ.
Мезе за гостиОт двете страни на фунийките пълним със смес, подреждам 4 калинки. Правя ги като разполовя 2 малки доматчета или чери такива. После всяка половинка режа на две, но не до края....
23 Юни
1
Мезе за шампанскоОтгоре подредете напълнените гъби и печете мезето гъбите до покафеняване в загрята на 160 градуса фурна....
09 Януари
Мезе за водкаПо желание може да добавите маслинки за разкош.
Сложете 4-5 с.л. майонеза по периферията на чинията и поднесете със стрък магданоз....
24 Март
6
Мезе за виноСместа не бива да е рядка, но не бива и да е прекалено гъста. В противен случай соленките ще станат много твърди.
Фурната е предварително загрята....
01 Август
Мезе за мастикаКопърът и морковът се нарязват на много дребно. Скилидките чесън се накълцват на ситно и се смесват с копъра и моркова.
Добавят се киселото мляко, майонезата, черният пипер, солта, олиото и добре се разбърква....
05 Януари
3
Плато от сухи мезета за имен денНарязаните колбаси и други продукти подреждаме в плато, като техниката на оформяне е според вкусът на домакините.
Платото се сервира с бели и червени десертни вина....
04 Януари
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2