Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаем истинския диамантПървото нещо при разпознаването на предполагаемо-истинският диамант, е да го поднесете с короната към светлината. Ако е истински, трябва да се вижда светла точка....
30 Ноем.
1
Истинският оцет ще е на отделен рафт от имитациитеОт 2017 година търговците ще са задължени да поставят истинския оцет на отделен рафт в магазина, а не да го разполагат между неговите имитации, каквото е практиката сега....
18 Септ.
Как да познаем истинските биохраниЗа да си купуваме истински „био” и "еко” неща, трябва да знаем какво да търсим като надпис на етикета:
1. Ако искате да си купите биопродукти, на етикета на стоката трябва изрично да е упоменато, че стоката е „био”....
10 Ноем.
Шафранка - евтина алтернатива на ШафранаЦветовете на растението се използват като евтин заместител на Шафрана....
19 Март
Как да познаем истинските перли?Освен това истинските са по-меки и върху тях ще остане отпечатък от зъбите ви, който може да бъде заличен, като ги потъркате с пръст. Докато имитациите ще останат непокътнати....
24 Март
Ето ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитациятаМедът е сред храните, познати на човечеството от хилядолетия....
19 Окт.
ШафранВкусът на шафрана се дължи на горчивия глюкозид пикрокроцин, който съставлява до 4% от сухия шафран....
04 Февр.
2
Как да познаем дали кашкавалът е истински?Въпреки всичко изброено дотук пак може да се заблудите, че един кашкавал е истински. Имитациите вече са много трудно различими....
12 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Ризото с шафранПродължете да готвите, като прибавяте по малко от бульона, в продължение на 20 минути.
Добавете водата с шафрана, оставащото масло и пармезана....
24 Май
Кифлички с шафранОставя се да шупне.
Брашното се пресява и се прибавят солта и шафранът. Прави се в центъра кладенче, в което се чуква яйцето и се добавят маслото и млякото с маята....
03 Януари
Козунак с шафранДобавя се маята и се оставя на топло, за да втаса.
Жълтъците се бият със захарта и се добавят разбитите на сняг белтъци. Добавя се водката и шафранът. Добавя се маята, останалото брашно и солта и се меси тесто....
18 Април
Скариди с шафранСмесвате брашното и солта, добавяте бирата и шафрана до получаване на гладка смес.
Загрявате олио в голям тиган. Подсушете предварително скаридите, след което ги потопете в сместа....
10 Март
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари