Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Компот с хинапНапълнете буркани, но без да ги препълвате.
Във всеки буркан сложете по 1-2 с.л. захар, но не повече, защото ще стане прекалено сладко. Пъхнете по стръкче индрише и залейте с вода догоре....
27 Септ.
Бабиният компот с индришеИзвадете компотите и ги обърнете с капачките надолу, оставете да се охладят така.
Съхранявайте ги в тъмно и хладно място.
Бабиният компот с индрише е готов....
03 Август
Компот от вишнапПлодчетата за компота се измиват със студена вода и се почистват от дръжките (запазете дръжките и ги изсушете - от тях може да се правите чай при камъни в бъбреците)....
01 Май
Компот от скорушаСлед като изстине, компотът се прибира на тъмно и хладно място.
Така приготвени компот от скоруша е много полезен. Зимата може да се пие като сироп против кашлица, при простуда и хрема....
11 Юни
Компот от пъпешВ компота не се налива вода, защото бурканите ще експлодират. Самият пъпеш си пуска сок....
28 Окт.
2
Компот от джанкиГотовия компот се охлажда леко, добавя се мед, разбърква се, да се стопи, и след това се оставя да изстине напълно.
Добре охладен - поднасям в чаши!...
11 Август
Компот от дренкиПо желание за повече аромат във всеки компот от дренки може да се сложи по листенце индрише....
28 Август
1
Компот от смокиниИзваждаме бурканите компот и обръщаме с капачката надолу до пълното изстиване на компота от смокини....
01 Септ.
8
Компот от къпиниЗаливаме ги с вода и след като тя заври, изчакваме около 15 минути, за да се стерилизират бурканите.
След което ги изваждаме и ги обръщаме с капачката надолу, докато изстинат....
07 Февр.
Компот от касисРазпределяме касиса в компотени буркани 800 мл, добавяме на буркан по 5 супени лъжици захар, допълваме с вода и запечатваме.
Бурканите се стерилизират 10 минути....
22 Януари
1
Компот от плодовеТози богат на витамини компот се консумира с ръжен хляб или с гарнитура от сварен ориз...
04 Април
Компот от ДиняВодатата трябва да е 100 мл, защото самата диня си пуска сок - иначе бурканите ще експлодират.
След което бурканите се обръщат с капачката надолу и се оставят така 72 часа да може захарта и всичко да се смеси....
17 Юли