Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава. Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Загрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест капки мая за сирене. Аз винаги слагам към нужните капки още шест....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Нарежете доматите по дължина, махнете семките и ги сложете в тавичка върху хартия за печене. Овкусете ги със сол и захар. Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Поднесете вкусното мезе с гарнитура по избор и любима напитка. Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Какво да ядем при киселини в стомахаКакво да ядем при киселини в стомаха
15 Дек.
1
Причините за киселини в стомаха е повишеното отделяне на стомашен сок с по-голяма киселинност. Това се среща най-често при хора с раздразнена стомашна лигавица от тютюн, алкохол и дразнеща храна....
Как да се предпазим от язва на стомаха?Как да се предпазим от язва на стомаха?
13 Окт.
Управлението на стреса предпазва от язва Хроничният тежък стрес може да доведе до свръхпроизводство на стомашна киселина, което ви прави по-податливи на язви....
Как да ядем чесън, за да не вреди на стомахаКак да ядем чесън, за да не вреди на стомаха
09 Юли
Хора с храносмилателни проблеми и заболявания като язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит и други подобни трябва да избягват консумирането на чесън....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
В средата на всяко сложете от каймата, прегъвайте и притиснете краищата, за да не излиза плънката. Двата края съберете в един....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
Оставяме го да се охлади преди консумация....
Какво да ядем, когато ни боли стомах?Какво да ядем, когато ни боли стомах?
11 Дек.
за намаляване на болката в стомаха, тъй като съдържа пробиотици....
Как да ядем по-малкоКак да ядем по-малко
16 Май
Често ли Ви се случва да се гледате в огледалото и да не харесвате начина, по който изглежда тялото Ви? Закръглен или дори увиснал корем, наедрели бедра и откровено дебели задни части. А на всичкото отгоре идва лятото...
Как да се предпазим от киселини в стомаха?Как да се предпазим от киселини в стомаха?
10 Дек.
Появата на киселини в стомаха е оплакване, което може да засегне представителите и на двата пола. В много от случаите проблемът се дължи на неправилно хранене или на някои вредни навици....