Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Постни Сармички с ГъбиСлед като плънката леко поизстине, завийте сармичките слагайки по лъжичка от нея и запечатвайки ги хубаво.
На дъното на дълбока тенджерка подредете пласт останали зелеви листа....
05 Април
Сармички в глинен гювечИзплакваме го под струя вода и оставям да се изцеди.
В него прибавяме подправките - черен и червен пипер, кимион и сол на вкус (лозовите листа са от саламура) и 1/2 от растителната мазнина....
18 Август
Лозови сармички с билкиВ лозовите листа се слага от сместа и се завиват сармичките.
Сармите се нареждат в съд за варене, покриват се с топла вода и се варят на бавен огън до готовност.
Гарнират се добре с кисело мляко....
01 Август
Постни сармички и пиперкиОмесете с ръце сместа, така че всички продукти да се смесят.
Вземете зелев лист, сложете от плънката, поставете една слива и навийте на сарма....
08 Окт.
Лозови сармички с каймаПри готовност сваляте от огъня и изчаквате малко да изстине, оформяте сармите от лозовите листа и печете на умерина фурна за 20 мин....
28 Юли
Лесни сармички с каймаЛукът с гъбите и каймата се задушават и след това се пристъпва към оформяне на сармите.
Когато са готови се пекат на умерена температура за 20 минути....
26 Юли
Лозови сармички с ядкиСложете сармичките в дълбока тенджера и налейте вода колкото да ги покрие. Варете около 40 минути. Сервирайте с кисело мляко....
27 Март
Лозови сармички с булгурЛозовите сармички с булгур са готови и може да ги поднесем за обяд....
06 Април
Сармички с риба тонИзмивате добре марулите и оставяте листата да се отцедят.
Обелвате картофите и ги нарязвате на кубчета и ги слагате в подсолена да се варят. Добре сварените картофи се изцеждат в гевгир и се слагат в голяма купа....
23 Дек.
Лозови сармички с лещаПоследния картоф нарязваме на кръгчета и с тях покриваме дъното на тенджера.Слагаме по малко от сместа в центъра на лозовия лист и завиваме не много плътни сармички....
20 Юни
2
Сармички Йо-йоТака импровизираните сармички се сервират топли, като по желание могат да се полеят с бульон от втората половина на кубчето.
Сармичките Йо-йо са готови....
02 Януари
Кое сирене колко дълго можете да съхранявате в хладилник?Гаудата, бялото саламурено сирене и други подобни, които не са изцяло твърди или меки, могат междувременно да се съхраняват в хладилник за две до три седмици след отварянето им или два месеца във фризера, ако пакетът...
28 Август
Зелеви сармички с разкошен сосС получената плънка напълнете зелевите листа, на които сте премахнали централната жила и завийте сармички....
25 Януари
Леки лозови сармички с булгурПодредете всички лозови сарми в тенджера, захлупете ги с чиния и ги залейте с вода, така че да ги покрие изцяло.
Варете ги на слаба степен до готовност.
Леките лозови сармички с булгур са много вкусни....
06 Август
Зелеви сармички с телешка каймаДоливаме 1:3 (ориз/вода) чаени чаши вода и оставяме да къкри на слаб огън.
След като се поохлади плънката, взимаме зелевите листа и ги навиваме на сармички....
21 Ноем.
1
Постни лозови сармички с булгурПодреждат се в тенджера и се заливат с останалия зелев сок и с чиста вода, така че сармичките да се покрият.
Затискат се с чиния постни лозови сармички с булгур, похлупват се и се варят на слаб огън....
27 Дек.
Вкусни лозови сармички с оризКогато тенджерата се напълни, долейте вода, колкото да покрие сармите, покрийте с чиния с отвора надолу и варете сармите на слаб огън до пълна готовност!
Вкусните лозови сармички с ориз са чудни....
17 Април
1
Постни лозови сармички с оризВарим първо на по силен огън и после на по слаб, докато водата се поеме от лозовите сарми.
Сервираме сармите топли или студени.
Постните лозови сармички с ориз са готови....
10 Дек.
Постни зелеви сармички с ябълкиПоднасят се с пресни или изсушени люти чушлета.
Постните зелеви сармички с ябълки са готови....
18 Май
1
Лозови сармички с кълцано месоМоже да ги поднесете тези сарми с кълцано месо заедно с млечен сос.
Лозовите сармички с кълцано месо са превъзходен избор за вашата трапеза....
19 Дек.
Моите зелеви сармички в гювечСлед като зелевите сармички в гювеч са готови, може да ги поднесете със сос.
Да Ви е сладко!
Забележка: Зеленият лук не е задължителен, но понеже разполагах с такъв, добавих към сместа....
17 Дек.
2