Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кокошка с кашаИзмитата и почистена кокошка се залива с вода и се кипва. Прибавят се морковът и целината.
Когато кокошката е полусварена, се изважда от бульона и се нарязва се на порции....
30 Дек.
Кокошка с гъбиИзчистваме и измиваме добре кокошката. След това я нарязваме на 6 парчета и ги изпържваме в сгорещеното олио.
Към месото добавяме нарязаните лук и гъби и задушаваме за 10-15 мин....
01 Март
Кокошка с бираИзчистваме и измиваме кокошката много добре. След това я нарязваме на порции, които задушаваме в маслото заедно с малко сол.
След това добавяме нарязаните лук и моркови и доливаме топла вода....
01 Март
Кокошка с джанкиСлед като се позачервят, добавяте ситно нарязания лук, настърганите домати и брашното, разбито в няколко супени лъжици вода. Поръсвате с червен пипер, посолявате, заливате с гореща вода и варите ястието....
03 Дек.
Кокошка с чесънКато се сгорещи прибавяте брашното и счуканият чесън, като разбърквате докато се получи златист тен на брашното....
12 Август
Кокошка с нахутНа другия ден отцедете водата и сложете нахута да се вари.
В друг съд сложете нарязаната на порции кокошка да се вари заедно с лука и моркова, нарязани на дребно....
02 Юли
Кокошка с целинаКогато кокошката се позапържи, се покрива със запържената целина, налива се 1/2 ч.ч. гореща вода, прибавя се брашното, размито с малко вода, и ястието се оставя на тих огън да вари до пълната му готовност....
09 Август
Кокошка с бамяМеждувременно нарязваме кокошката на порции и я сваряваме до полуомекване н позсолена вода.
Прибавяме към нея бамята, доматения сок и ситно нарязан магданоз....
08 Август
Кокошка с патладжаниСрязваме кокошката на части, като отстраняване гръдните кости. Мариноваме порциите кокоше месо с портвайн (или червено вино) и прибираме в хладилник за 1-2 часа....
22 Юни
1
Домашна кокошка с бобКокошката се измива и сварява в тенджера.
Накъсва се на парчета и се оставя да почива.
Бобът се накисва за 2 часа и после се вари в тенджера, като първата вода се изхвърля....
21 Март
Кокошка с лимонов сокИзчистваме и измиваме кокошката добре и я разделяме на 4 части.
Посоляваме ги със сол и черен пипер и ги изпържваме до златисто от двете страни....
28 Февр.
Пияна кокошка в гювечПо желание може пияната кокошка в гювеч да се сервира със задушени зеленчуци и чаша охладено бяло вино....
12 Февр.
Варена кокошка с царевицаИзмиваме кокошката, наливаме вода и сваряваме хубаво. Охлаждаме и отделяме месото от костите и нарязваме на ситни парчета. Чушките почистваме от дръжките и семената и нарязваме на ситно....
27 Юли
Кокошка с кисело зелеСипете зелето в тавичка, отгоре сложете кокошката, намажете я с олио и червен пипер и покрийте със зелеви листа.
Изпечете кокошката в умерена фурна, като от време на време я мажете с масло....
10 Дек.
Кокошка с червени доматиКокошката се нарязва на порции и се запържва в маслото, след което се изважда. В същата мазнина се изпържва ситно нарязаният
лук....
31 Януари
Сочна кокошка в маринатаС тази смес се натрива добре кокошката както отвън, така и отвътре.
Кокошката се оставя в съд, похлупва се с капак и се оставя за 1 час да се маринова в хладилника....
05 Ноем.
Кокошка с печени чушкиВарите кокошката в подсолена вода и след това я режете на порции.
Изпичате чушките и ги обелвате. Режете ги на ивици. Доматите нарязвате на парчета, а лука - на ситно.
Прибавяте зеленчуците при месото....
04 Февр.
Кокошка в лимонов сосНарежете корите на половин лимон и портокал на тънки ивици и ги бланширайте във вряла вода за 1 минути. Отцедете ги и ги прехвърлете в дълбок тиган. В него добавете още водата и захарта. Оставете сместа да кипне, като бъркате...
13 Април
Домашна кокошка с оризРазбъркайте, докато оризът се запържи. Овкусете със сол и черен пипер.
Прехвърлете всичко в тава и подредете парчетата кокошка....
25 Януари
Задушена кокошка с магданозЗадължително е да подберете млада кокошка, защото месото ѝ е по-крехко.
Кокошката се нарязва на няколко парчета и се слага в дълбока тенджера. Добавят се магданозените корени, нарязани на колелца и маслото....
27 Юни
Задушена кокошка с виноНарязваме кокошката на порции и я запържваме от всички страни до зачервяване. Когато месото се запечата, прибавяме ситно нарязания лук и запържваме и него....
20 Септ.
Кокошка с пикантен сосПочиствате кокошката добре, нарязвате я на порции и я слагате да се вари в подсолена вода до пълното увиране на месото....
25 Септ.
Кокошка с червен пиперОставяме сместа да кипне на котлона и прибавяме порциите кокоше месо, които предварително сме посолили. Намаляваме котлона и задушаваме на тих огън до омекване на месото....
16 Септ.