Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешко шкембе в маслоПочистете добре агнешкото шкембе и го сложете да се свари до пълна готовност.
За по-бързо може да използвате тенджера под налягане.
След това се изважда, охлажда се и се нарязва на лентички....
10 Април
1
Агнешко шкембе на фурнаПоставяме шкембето в съд и го варим. След като е готово нарязваме на дребно. Целината, морковите и стария лук ги почистваме и нарязваме на кубчета. Тях също варим до готовност....
09 Май
Агнешко шкембе чорбаИзчистваме и измиваме в студена вода агнешките шкембета и слагаме да се варят в 7 - 8 чаши подсолена вода. Когато шкембетата поомекнат напълно, изваждаме ги да се поохладят, а бульона прецеждаме....
23 Април
Пълнено агнешко шкембеЩом се позапържат, долейте 50 мл вино, добавете подправките и боба. Посолете на вкус и напълнете почистеното и подварено агнешко шкембе....
17 Април
1
Агнешко шкембе чорбаИзчистваме и измиваме в студена вода агнешките шкембета и слагаме да се варят в 7 - 8 чаши подсолена вода. Когато шкембетата поомекнат напълно, изваждаме ги да се поохладят, а бульона прецеждаме....
23 Април
Руло от агнешко шкембеЗавиваме с фолио и поставяме в печката да се пече.
Когато е готово, премахваме фолиото и печем до зачервяване.
Нарязваме на колелца и поднасяме рулото от агнешко шкембе....
16 Април
Шкембе в мултикукърИзмих много хубаво шкембето и го накиснах за около 2 часа в сол, вода и малко оцет.
Предварително сварих шкембето в около 600 мл вода на програмата за месо със сол и ракията....
03 Април
Шкембе в масълцеСваряваме шкембето и го нарязваме на кубчета.
Запържваме маслото и добавяме 1 ч.л червен пипер.
Прибавяме го към нарязаното шкембе и разбъркваме добре.
Приятен апетит!...
13 Окт.
2
Шкембе с лютикаШкембето се почиства внимателно и се измива добре. Сварява се в подсолена вода и се нарязва на тънки лентички (около 1 см.).
Доматите се рендосват, а чушките се режат на дребно....
07 Окт.
Шкембе с кладницаСупата се подправя с предварително разбъркан в малко разтопено масло червен пипер и 3-4 скилидки чесън. Оставя се още 5 минути на котлона и след това вашата гъбена супа тип шкембе с кладница е готова....
03 Ноем.
5
Шкембе в маслоСложете шкембето да се свари до пълно омекване, като обирате пяната от повърхността на водата. Отцедете го, посолете на вкус и го нарежете на увички....
28 Март
2
Шкембе в маслоСложете шкембето да се свари до пълно омекване, като обирате пяната от повърхността на водата. Отцедете го, посолете на вкус и го нарежете на увички....
28 Март
2
Шкембе с картофиПрибавят се шкембетата, които са предварително сварени и изпържени отделно. Заливаме с бульона, в който е вряло шкембето.
Поставя се да ври на фурна до омекване на картофите.
Поднася се поръсено с магданоз....
04 Януари
Вегетарианско шкембе с гъбиКогато се разтопи добавяме червения пипер, без да спираме да бъркаме, махаме от котлона и оставяме на една страна....
16 Май
Свинско шкембе с карамфилСвинското шкембе се нарязва на кубчета и се залива с 1, 5 литра студена вода. Прибавете солта, зърната черен пипер и бахар.
Накълцайте лука на ситно и го прибавете към шкембето с дафиновият лист....
26 Май
Шкембе с кисело млякоВ тиган през това време се запържва олиото с червения пипер и се добавя към готовото шкембе.
Чорбата се поднася със съд, в който сте пресовали (счукали) чесън и оцет.
Шкембето с кисело мляко е готово....
14 Ноем.
12
Свинско шкембе с кашкавалПърво, шкембето се накисва със оцет и сода, след което се измива много добре и се слага да се вари.
След като е готово, го режем на тънки ивици или парченца. Поръсваме с черния пипер, червения пипер и олио....
27 Септ.
Телешко шкембе в маслоПускат се при шкембето и се добавят около 3 с.л. сол. В тази вода шкембето се изкисва поне час, а най-добре е денонощие, като на дванайстия час водата и лукът се сменят с нови....
01 Окт.
Сотирано шкембе с бобРазклатете тигана няколко пъти и добавете шкембето заедно с настъргания лук и нарязания чесън. Разбъркайте, докато шкембето се запържи и добавете боба.
Поръсете сол, черен и червен пипер....
10 Дек.
1
Шкембе с червени доматиШкембето се измива и се слага на силен огън да ври заедно с целината и моркова. Когато шкембето е почти сварено, прави се обикновена запръжка от маслото нарязания лук на филийки....
27 Дек.