Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Бисквитена торта с белтъчена глазураБисквитена торта с белтъчена глазура
07 Септ.
Оформете белтъчена "шапка" върху тортата и я сложете в хладилника, докато стане време за поднасяне....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави Огледална глазура (ГАЛЕРИЯ)Как се прави Огледална глазура (ГАЛЕРИЯ)
15 Май
Огледалната глазура се прави на основата на шоколад, какао и сметана с добавка на желатин или пектин, която в готов вид има наистина гланцова, огледална повърхност....
Как се прави страхотен козунак с глазураКак се прави страхотен козунак с глазура
14 Април
4
Полейте с глазура козунака. Върху глазурата със стафиди можете да изпишете „Х.В.” В закрит съд готовият козунак с глазура може да се съхранява повече от седмица, без да стане твърд....
Глазура с желатинГлазура с желатин
31 Март
1
Щом се получи леко желиране, глазурата с желатин се полива върху готова плодова торта и се приглажда внимателно. Подберете ликьора спрямо плодовете, с които сте приготвили тортата....
Глазура с крема сиренеГлазура с крема сирене
13 Окт.
Използваме глазурата веднага или я съхраняваме на хладно за 2-3 дни. Много е подходяща за кексове и мъфини. По желание може да добавите сладкарска боя, за да оцветите глазурата с крема сирене в желания цвят....
Карамелена глазура с бонбониКарамелена глазура с бонбони
22 Май
Карамелената глазура с бонбони не се изсипва веднага, а се оставя леко да се охлади. Залива се вече напълно охладен сладкиш....
Карамелена глазура с маслоКарамелена глазура с масло
17 Юни
При съхранението на студено карамелената глазурата се втвърдява. Преди използване карамелената глазура с масло се пуска за няколко секунди в микровълнова печка или се затопля на водна баня....
Глазура за еклериГлазура за еклери
30 Април
5
Оставете всичко да се хомогенизира на кафяв сироп и да изстине. Пресейте пудрата захар в купа и налейте сиропа. Бъркайте, докато глазурата за еклери се получи. Тази глазура е подходяща и за понички....
Как се прави глазура с какао за торти и сладкиши?Как се прави глазура с какао за торти и сладкиши?
23 Януари
Основни правила при приготвянето на глазури: 1....
Как се прави шоколадова глазура за торти, сладкиши и сладкиКак се прави шоколадова глазура за торти, сладкиши и сладки
16 Април
А шоколадовата глазура за торти, сладкиши и сладки прави всичко още по-вкусно....
Тиквички в белтъчена темпураТиквички в белтъчена темпура
12 Март
Тиквичките в белтъчена темпура се поднасят още топли с млечния сос. Добър апетит!...
Сладкиш с глазура и крушиСладкиш с глазура и круши
25 Август
2
Изважда се и като се охлади, нарежете на квадрати. Загрява се готварска сметана, добавете парчета шоколад, трябва да се разтопи и да се получи гладка глазура....
Бяла глазура с крема сиренеБяла глазура с крема сирене
06 Дек.
Тази глазура може да използвате за покриване на сладкиши, кейкове и слепване на сладки....
Глазура с цитруси за месоГлазура с цитруси за месо
13 Януари
Всички продукти се разбъркват в купичка, като по желание може да се добавят и сол, черен пипер на вкус. С така приготвената глазура се маже месото и се оставя да престои, покрито с фолио за 1-2 часа....
Бяла глазура с портокалов сокБяла глазура с портокалов сок
17 Април
Щом глазурата се сгъсти, я разстелете бързо върху торта или сладкиш и я загладете равномерно. Вместо портокалов може да използвате лимонов сок или да оцветите глазурата с безвредна боя в желание от вас цвят....
Глазура от фъстъчено маслоГлазура от фъстъчено масло
12 Ноем.
Добавя се след това захарта, ванилията и по желание малко канела и се разбърква още, докато глазурата се смеси добре. Глазурата от фъстъчено масло е готова....
Мраморна Глазура за ТортаМраморна Глазура за Торта
02 Май
Мраморната Глазура за Торта е много сполучлива....
Глазура от крема сиренеГлазура от крема сирене
12 Юни
Глазурата от крема сирене е готова. Глазурата за торта е подходяща за украса на сладкиши, торти и други десерти....