Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Бисквитена торта с белтъчена глазураОформете белтъчена "шапка" върху тортата и я сложете в хладилника, докато стане време за поднасяне....
07 Септ.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Как се прави Огледална глазура (ГАЛЕРИЯ)Огледалната глазура се прави на основата на шоколад, какао и сметана с добавка на желатин или пектин, която в готов вид има наистина гланцова, огледална повърхност....
15 Май
Как се прави страхотен козунак с глазураПолейте с глазура козунака. Върху глазурата със стафиди можете да изпишете „Х.В.” В закрит съд готовият козунак с глазура може да се съхранява повече от седмица, без да стане твърд....
14 Април
4
Глазура с желатинЩом се получи леко желиране, глазурата с желатин се полива върху готова плодова торта и се приглажда внимателно.
Подберете ликьора спрямо плодовете, с които сте приготвили тортата....
31 Март
1
Глазура с крема сиренеИзползваме глазурата веднага или я съхраняваме на хладно за 2-3 дни.
Много е подходяща за кексове и мъфини.
По желание може да добавите сладкарска боя, за да оцветите глазурата с крема сирене в желания цвят....
13 Окт.
Карамелена глазура с бонбониКарамелената глазура с бонбони не се изсипва веднага, а се оставя леко да се охлади.
Залива се вече напълно охладен сладкиш....
22 Май
Карамелена глазура с маслоПри съхранението на студено карамелената глазурата се втвърдява.
Преди използване карамелената глазура с масло се пуска за няколко секунди в микровълнова печка или се затопля на водна баня....
17 Юни
Глазура за еклериОставете всичко да се хомогенизира на кафяв сироп и да изстине.
Пресейте пудрата захар в купа и налейте сиропа. Бъркайте, докато глазурата за еклери се получи.
Тази глазура е подходяща и за понички....
30 Април
5
Как се прави глазура с какао за торти и сладкиши?Основни правила при приготвянето на глазури:
1....
23 Януари
Как се прави шоколадова глазура за торти, сладкиши и сладкиА шоколадовата глазура за торти, сладкиши и сладки прави всичко още по-вкусно....
16 Април
Тиквички в белтъчена темпураТиквичките в белтъчена темпура се поднасят още топли с млечния сос.
Добър апетит!...
12 Март
Сладкиш с глазура и крушиИзважда се и като се охлади, нарежете на квадрати.
Загрява се готварска сметана, добавете парчета шоколад, трябва да се разтопи и да се получи гладка глазура....
25 Август
2
Бяла глазура с крема сиренеТази глазура може да използвате за покриване на сладкиши, кейкове и слепване на сладки....
06 Дек.
Глазура с цитруси за месоВсички продукти се разбъркват в купичка, като по желание може да се добавят и сол, черен пипер на вкус.
С така приготвената глазура се маже месото и се оставя да престои, покрито с фолио за 1-2 часа....
13 Януари
Бяла глазура с портокалов сокЩом глазурата се сгъсти, я разстелете бързо върху торта или сладкиш и я загладете равномерно.
Вместо портокалов може да използвате лимонов сок или да оцветите глазурата с безвредна боя в желание от вас цвят....
17 Април
Глазура от фъстъчено маслоДобавя се след това захарта, ванилията и по желание малко канела и се разбърква още, докато глазурата се смеси добре.
Глазурата от фъстъчено масло е готова....
12 Ноем.
Глазура от крема сиренеГлазурата от крема сирене е готова.
Глазурата за торта е подходяща за украса на сладкиши, торти и други десерти....
12 Юни