Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коледни сладки с какао и захарна глазураОт нея с помощта на формички се режат сладки и се пекат в намаслена тава в умерена фурна до готовност.
След това коледните сладки се декорират със захарна глазура или друга украса по желание....
30 Ноем.
Захарна глазураИзползвайте захарната глазура за глазиране на сладкиши, еклери, мъфини, кексове, сладки и т.н....
16 Окт.
4
Как се прави перлена захарМного често и най-вече в европейските сладкиши се забелязва, че за поръска върху даден сладкиш, примерно козуначени сладкиши, се използват захарни перли. Направата им е лесна....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави блат за тортаРазрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш.
Ето така се прави блат за торта....
21 Септ.
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави шоколадова глазура за торти, сладкиши и сладкиА шоколадовата глазура за торти, сладкиши и сладки прави всичко още по-вкусно....
16 Април
Сиренки със захарна глазураРазточете го на дебела кора, нарежете я на четириъгълни парчета, сгънете ги на две, оставете ги 15-20 мин да се надигнат и ги изпечете в намаслена тава....
23 Май
Празничен тиквеник със захарна глазураЩе получите захарна кашичка, с нея напръскайте обилно повърхността на тиквеника и оставете глазурата да изсъхне за няколко часа. Ако нямате търпение, може да консумирате и веднага.
Да ви е сладко!...
01 Януари
Джинджифилово-какаови меденки със захарна глазураПекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса за 12 минути.
После се оставят на решетка, докато се охладят. Съхраняват се в кутия за сладки на хладно.
След като се охладят, се прави глазурата....
24 Дек.
Сладкиш със сини сливи и захарна глазураИзвадете сладкиша и го оставете около 20-25 минути да изстине.
Пресейте пудрата захар и я сложете в купичка, добавете 1 с.л. гореща вода и бъркайте хубаво да се разтвори захарта....
07 Септ.
Коледни бисквити с глазураПечем бисквитите на 200 градуса.
След като се охладят, се украсяват по желание.
Коледните бисквитки с глазура са готови....
06 Август
Бисквити с орехова глазураС лъжичка слагаме внимателно от глазурата върху всяка бисквитка.
Печем до зачервяване в загрята на 180 градуса фурна....
06 Август
Сладки бисквити с шоколадови парченцаВ купа се разбива омекналото масло с двата вида захар на пухкав крем.
Отделно се разбива яйцето с ванилията, след което се прибавя към маслената смес....
17 Март
Хрупкави маслени бисквити с глазураПерфектните хрупкави маслени бисквити с глазура - за 50 бр. - 2 тави:
Брашното се пресява в голяма тава или на плота и в средата се прави кладенче....
03 Август
Морковени бисквити с лимонова глазураС вилица се декорират с лимоновата глазура и оставяме да стегне. Рецептата е на Пепа Стоева....
08 Март
Слепени бисквити с шоколадова глазураТака приготвените пресни слепени сладки се поливат с разтопен шоколад.
Украсяват се с цветни пръчици. Съхраняват се в хладилник.
Слепените бисквити с шоколадова глазура са голямо изкушение за малки и големи....
19 Юли
Бисквити с лешници и глазураРедим бисквитите в тава застлана с хартия за печене и ги печем в предварително загрята умерена фурна на 180 градуса за 12-15 минути.
Вадим ги, леко охлаждаме и ги топим в разтопен на водна баня шоколад....
05 Февр.
Бисквити с глазура от маракуяВсичко се разбърква добре и готовата глазура се намазва върху бисквитите. Оставя се да изсъхне....
27 Септ.
Шоколадови бисквитки с глазураУкрасяват се с бял или черен шоколад.
От това тесто ми излизат около 50-60 бисквитки....
27 Дек.
Коледни бисквитки с глазураС тази глазура правим борда на нашите бисквитки, за вътрешната част приготвяме малко по-рядка глазура, като към основната се добавя малко по-малко вода, до достигане на желаната консистенция....
12 Февр.