Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиран пачи кракПочистете гъбите и ги измийте, по-големите нарежете, а по-малките запазете цели.
Запечете ги в сух тиган и когато започнат да пускат водата си, поръсете с 1 с.л. сол заедно с мащерката.
Когато гъбите си пуснат водата...
02 Окт.
Маринован пачи кракЗатворете плътно бурканите и сложете отново да се стерилизират за 20-30 минути на същите градуси. Оставете маринования пачи крак да се охлади и съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място....
29 Август
Пачи КракПачи крак /Cantharellus cibarius/ представлява вид базидиева гъба. Може да се срещне и под наименованията лаберка, жълтурка и дивисилка. Разпространена е в голяма част на Северна Америка и Европа, а нейни разновидности се...
23 Юни
2
Задушени гъби Пачи кракКогато сосът стане жълт и се сгъсти леко, е готов.
Тази комбинация на гъби с пиле е много популярен специалитет във Франция. Приятно приготвяне!...
20 Септ.
Стерилизирани гъби пачи кракГъбите пачи крак се почистват и измиват много добре, за да им падне пясъка или пръста, която имат по тях.
Завираме вода, в която слагаме малко сол и пускаме гъбите да поврат около 15 минути....
12 Дек.
Кремсупа от Пачи КракГъбената супа се отстранява от котлона и след като леко изстине, се пасира.
Сервира се със сметана и крутони.
Кремсупата от Пачи Крак е много вкусна....
25 Април
Ризото с пачи кракДолейте отделилото се от гъбите бульонче и постепенно доливайте по половин или 1 ч.ч. топла вода, бъркайте до абсорбиране от ориза и след това доливайте, докато оризът се свари, но не напълно, защото трябва да остане не напълно...
06 Юли
Гъбена супа с пачи кракСлагаме в тенджера маслото да се загрее и добавяме лука да се задуши за около минута....
31 Юли
Задушен пачи крак с левурдаОставете да се задушава, подправете със сол и пипер.
Когато течността се изпари гъбите са готови. Консумирайте топли с хляб, ориз или кускус - по желание.
Задушеният пачи крак с левурда е много вкусно ястие....
25 Юни
Гъби пачи крак с оризНа гъбите пачи крак им трябва много време, за да омекнат.
Тогава добавете предварително измития ориз, когато заври - останалите подправки: солта, черния пипер и чубрицата. Щом оризът се свари, оттеглете от котлона....
04 Март
3
Гъбена каша с пачи кракКашата се разбърква, прибавят се сол на вкус и риган, температурата на котлона се намалява и кашата се оставя да се готви, докато се сгъсти....
26 Ноем.
Постна гъбена каша с пачи кракИзмити и подсушени гъбите се нарязват на ситни полумесеци.
Запържват се в една чаша олио в тенджера, слага се лукът, пържи се, докато стане златист и омекне....
06 Февр.
Задушени гъби пачи крак с чесънМаслото и олиото загрейте в тиган, изсипете нарязаните гъби пачи крак.
Оставете да се позадушат и след това прибавете виното....
06 Дек.
Пачи крак в масло на тиганПочистете гъбите пачи крак. По-големите нарежете, а по-малките запазете цели.
Сипете олиото и маслото в тиган, загрейте ги. Сипете гъбите, посолете и налейте бялото вино....
19 Окт.
2
Ризото с маскарпоне и пачи кракНасладете се на неустоимо Ризото с маскарпоне и пачи крак! Добър апетит!...
13 Ноем.
Телешки език с гъби пачи кракПокриваме с капак и оставяме за 20 минути на тих огън телешкия език с гъби пачи крак....
01 Окт.
Ориз с пачи крак и доматиОризът с пачи крак и домати е много вкусен.
Оризът на фурна е чудно ястие, опитайте го!...
26 Април
Рибена супа с гъби пачи кракРибена супа с гъби пачи крак става чудесна и без миди, само с морски дарове и рибни филета!...
04 Дек.
Ригатони с чоризо и пачи кракРазпределете ригатоните с чоризо и пачи крак на порции и преди да сервирате, поръсете с моцарелата.
Добър апетит!...
02 Февр.
Ризото с Пачи крак и бираЩом алкохолът се изпари и оризът е поел течността, започнете да наливате на части и бульона. Бъркайте, за да се отделя по-лесно нишестето и да се получи така желаната кремообразност на ризотото....
25 Ноем.
Лаврак със сос от гъби пачи кракЗадушавам без мазнина за около 5 мин, после добавям сметаната и оставям на слаб котлон за около 10-15 минути леко да се сгъсти....
08 Септ.
Пачи крак в масло и доматен сосИзмийте хубаво горските гъби.
Нарежете ги на големи парчета, при задушаването ще омекнат.
Нарежете моркова на ситни колелца и го задушете за 1 минута в маслото, след което добавете гъбите и ги оставете под капак за...
20 Август