Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рибица с картофиНамажете с нея рибицата от всички страни, покрийте съда и оставете на хладно да се маринова за 1 нощ (може и по-малко).
Нарежете лука и лимона на резени....
29 Февр.
Сушена рибица с подправкиСушеницата трябва да е готова след около 2 седмици, но това зависи от дебелината на рибицата.
Сушената рибица с подправки е много вкусна....
09 Ноем.
16
Свинска рибица с плънкаСвинската рибица се почиства и се оформя. В рибицата се прави разрез по дължина и се изважда част от месото.
Морковите се нарязват на малки кубчета, лукът на ситно....
03 Януари
Свинска рибица с плънкаСвинската рибица се почиства и се оформя. В рибицата се прави разрез по дължина и се изважда част от месото.
Морковите се нарязват на малки кубчета, лукът на ситно....
03 Януари
Свинска рибица на фурнаВ тава слагаме рибицата нарязваме я по ширина и подреждаме зеленчуците в прорезите.
Поръсваме обилно с подправките, след което наливаме 200 мл вино. Оставаме да престои 1 нощ....
21 Юли
Свинска рибица с картофи на фурнаПо средата слагаме и рибицата. Върху тях обилно посипваме соса и нарязания лук....
20 Август
Крехки пържоли от свинска рибица в сачСлед това се поръсват с подправките.
Режем лука на едро и го поръсваме между пържолите. Оставяме ги в хладилник за около 4 часа. След което ги поставяме в сач, заливаме с малко вода, да се покрие дъното....
04 Септ.
Печена свинска рибица с ябълки и беконОт време на време повдигайте фолиото и поливайте свинското печено със соса, в който се пече.
Нарежете изпечената рибица на дебели резани....
16 Дек.
Задушена говежда рибица в тенджера под наляганеВ плато подредете нарязаното на порции готово говеждо месо, гарнирайте го със зеленчуците, с които се е варило и полейте със соса от варенето.
Поднесете ястието с подходяща за сезона гарнитура....
22 Септ.
Свинска рибица с мед и два вида горчицаСвинската рибица с мед и два вида горчица е много вкусна....
10 Май
Печени рибици с картофено пюреРибиците се овкусяват с пипера и солта. Слагат се в тава и се заливат с виното. Пекат се до полуготовност. През това време картофите се обелват, нарязват се на купчета и се сваряват.
Когато са готови, се пасират....
04 Март
Свинска рибица на скара в грейви сосСвинската рибица се обезципява внимателно с остър нож. Насолява се с подправките - прясно млян пипер меланж и пушена сол. Ако не разполагате с меланжиран пипер, спокойно ползвайте черен пипер - ще се получи....
08 Януари
Домашна рибицаМесото се почиства от жили. Може да се разреже на две половини по дължина. С вилица се надупчва тук-там. Захарта се смесва със солта. Хубаво се покрива парчето или парчетата с едра сол. Отдолу също се слага едра сол....
03 Април
1
Пълнена рибицаПокрива се с фолио и пълнената рибица се пече за час в загряна на 200 градуса фурна. След това се пече до готовност без фолио....
14 Април
Печена свинска рибицаС тази смес залейте свинската рибица в тавата. Сложете месото да се пече на 170 градуса за около 90 минути.
Поднесете рибицата, нарязана на порции и с гарнитура от пържени картофи....
23 Ноем.
2
Печена телешка рибицаРибицата почистена от жилите и измита с вода се посолява леко със сол, черен пипер и малко чубрица....
28 Юли
Шпикована свинска рибицаТака приготвеният сос се подправя и с него се поливат парчетата нарязана рибица при сервиране....
28 Март
Печена телешка рибицаРибицата почистена от жилите и измита с вода се посолява леко със сол, черен пипер и малко чубрица....
28 Юли
Печена свинска рибицаС тази смес залейте свинската рибица в тавата. Сложете месото да се пече на 170 градуса за около 90 минути.
Поднесете рибицата, нарязана на порции и с гарнитура от пържени картофи....
23 Ноем.
2
СушиОпасността от заразяване с anisakis е най-голяма при консумацията на речни риби като сьомгата (сьомговите риби), както и при пъстървата....
19 Септ.
5
Пастърма от свинска рибицаЗапочваме с почистването и оформянето на рибицата. Разрязваме рибицата веднъж по дължина и веднъж на ширина. Измиваме добре парчетата и оставяме да се отцедят....
18 Април
1
Мариновани пържоли от рибицаПържолите се поставят в дълбок съд и се покриват с марината. Съдът се затваря с похлупак.
Прибира се в хладилника за 4 часа, като е добре от време на време продуктите да се разбъркват....
11 Окт.
Суши ШийтакеОставете оризът да се охлади за около половин час.
Разгънете внимателно листото нори и го поставете върху рогозка за суши( или мокра кърпа) с гладката страна надолу....
26 Май
5