Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Универсално тесто в хлебопекарнаПуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Козуначено тесто в хлебопекарнаАко още лепне, се прибавя малко брашно. Слага се тестото в хлебопекарната, която е изключена, за да втаса, до удвояване на обема за около 3-4 часа.
След което се оформя по желание....
06 Ноем.
Маслено тесто с яйцаБрашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто....
11 Март
Маслено тесто с виноТака приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
14 Ноем.
Тесто с прясна маяМесим, докато не получим леко лепкаво тесто.
След това оставяме омесеното тесто на топло да втаса....
19 Февр.
Пухкаво тесто с водкаКачила съм снимка преди втасалото, както и след, за да се убедите сами колко пухкаво се получава за кратко време.
Пухкавото тесто с водка се приготвя бързо и лесно....
25 Март
Универсално тесто с бираДобавете солта и по малко брашното, като след всяко добавяне бъркате добре, докато брашното се поеме от течността.
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто....
26 Юли
Тесто за поничкиГотовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.
Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
14 Ноем.
6
Тесто за ХалаЗа поръска се използват маслени, захарни трохи, сусам или маково, семе.
Тук обаче ще се спрем на самото тесто за хляб....
03 Окт.
Тесто за соленкиОставете маслото на стайна температура да се отпусне. В купа счупете яйцето и разбийте с вилица.
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота....
24 Януари
Тесто за всичкоНамазнете найлонов плик с малко олио, поставете тестото в него и оставете да втаса на топло за 1 час.
Ако не използвате тестото веднага, поставете го в хладилник веднага след замесването му, така то издържа три дни....
10 Септ.
1
Тесто за декорацияТози тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
24 Януари
Тесто за хлябОмесеното тесто се слага в намаслена с растително масло купа и се покрива с кърпа. Оставя се да втаса встрани, докато удвои обема си два пъти....
10 Март
Тесто за питиОставете да втаса на топло.
Тестото е подходящо за пити, питки, баници и .... Може да намажете с жълтък преди печене....
02 Февр.
1
Тесто за юфкаБрашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат яйцата, спанакът и сметаната.
Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто....
26 Януари
Тесто за фокачаГотовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си.
Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
15 Май
Тесто за фунийкиЗапочнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи.
Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
04 Април
6
Тесто за баницаРазбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко.
След това го разделете на около 15 топки....
26 Окт.
9
Тесто за мекициВ средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената смес като се бърка с лъжица и когато вече може да се меси, се продължава с ръце. Меси се докато спре да лепне по ръцете....
15 Януари
Тесто за щруделМесенето продължава, докато тестото започне лесно да се отделя от масата. Съберете го, размесете с още малко брашно, повдигайте го нагоре и го хвърляйте на масата - повторете няколко пъти....
19 Ноем.
Тесто за пицаВ нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица.
Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
15 Ноем.
4