Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Какво е важно, преди да започнете да поститеКакво е важно, преди да започнете да постите
27 Ноем.
Да се подготви човек за постите, е изключително важно, за да завърши този период успешно. Недостатъчната подготовка води до лошо изпълнение и отказ от постене по средата или дори в началото на поста....
Милинки в машина за хлябМилинки в машина за хляб
19 Януари
В контейнера на машината за хляб слагам продуктите за тестото в указаната последователност. Пускам машината на програма за тесто, която е с продължителност час и половина....
Бисквити през машина за месоБисквити през машина за месо
11 Септ.
Разбиваме много добре продуктите и постепенно добавяме брашното, като целта е да получим сравнително твърдо тесто. Прекарваме тестото през машината за месо или използваме по-голям шприц....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Козунак, замесен в машина за хлябКозунак, замесен в машина за хляб
05 Май
3
Малко преди да извадим козунака, го покриваме с разбит белтък и поръсваме със захар....
Как се зарежда правилно съдомиялна машинаКак се зарежда правилно съдомиялна машина
28 Август
Приготвяне преди зареждането на съдомиялната Преди да започнете да зареждате, изстържете големите частици храна от чиниите и приборите....
5 функции, които да имате предвид, преди да купите парна ютия5 функции, които да имате предвид, преди да купите парна ютия
04 Ноем.
Ето някои функции, които трябва да разгледате, преди да се сдобиете с парна ютия....
Ето какво трябва да знаете, преди да вземете пробиотициЕто какво трябва да знаете, преди да вземете пробиотици
03 Юни
Да, пробиотиците са полезни, но трябва да знаете някои неща, преди да започнете да ги приемате. Неща, за които производителите често (и съвсем умишлно) пропускат да ви уведомят....
Козунак на конци в машина за хлябКозунак на конци в машина за хляб
08 Април
Малко преди да започне да пече машината, намажете козунака с разбития жълтък с 1 с.л. прясно мляко, поръсете със навлажнена с няколко капки вода, захар и оставете да извърши и последния си етап машината – печене, до край....