Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да оправим пресолената туршияКак да оправим пресолената туршия
10 Ноем.
Пресолената храна почти винаги може да се оправи, а е повече от желателно да не я консумирате в солен вид....
Туршия с гулияТуршия с гулия
25 Ноем.
Отгоре се поставят още клонки целина и заливаме туршията с марината. Затваря се с капачка и оставяме на хладно да втаса....
Туршия с бамяТуршия с бамя
05 Окт.
1
Изплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци. Поставете по един ред лук на дъното на приготвените буркани....
Туршия с броколиТуршия с броколи
05 Окт.
Оставете туршията на хладно място. В продължение на 2 седмици източвайте и отново наливайте течността през 2-3 дни, след което туршията с броколи е готова....
Как да си направим туршия с карфиолКак да си направим туршия с карфиол
19 Окт.
След 7-10 дена туршията е готова....
Туршия с мариновани дюлиТуршия с мариновани дюли
12 Юни
След като бурканът с туршията бъде отворен, той може да се съхранява в хладилник до 3 месеца....
Пържена туршия с яйцаПържена туршия с яйца
13 Юни
Туршията се отцежда и се нарязва. В тиган с олиото се запържва нарязания на ситно кромид лук. Прибавя се и туршията. След като се запържи хубаво се прибавят и яйцата....
Бърза туршия с карфиолБърза туршия с карфиол
24 Окт.
1
Така се процедира в продължение на десет дни, след което туршията с карфиол е готова за консумация. Ако няма да я хапвате веднага, бързата туршия с карфиол се прибира на хладно и тъмно място....
Гръцка туршия с лукГръцка туршия с лук
13 Август
Затворете и съхранявайте туршията на хладно място. Маринатата, която се прави от 1 и ½ ч.ч вода, 1 и ½ ч.ч оцет, олио, захар, сол, се кипва и се оставя да изстине. Гръцката туршия с лук е готова....
Шарена туршия в бурканиШарена туршия в буркани
07 Юни
В бурканите се редят зеленчуците, като се редуват, за да бъде цветна туршията. Добавят се цветчетата копър и стръковете целина....
Есенна туршия в тенджераЕсенна туршия в тенджера
14 Окт.
1
Оставяме да се охлади. Съхраняваме на леко хладно място, но не в хладилник. Консумираме есенната туршия след 2 дни, като така съхранявана, е годна за консумация за около 10-12 дни....
Туршия в трилитрови бурканиТуршия в трилитрови буркани
09 Ноем.
4
Опитайте и няма да съжалявате, вкусно да ви е! Туршията в трилитрови буркани е готова....
Солена туршия в бидонСолена туршия в бидон
08 Ноем.
5
След около 3-4 дена туршията започва да се претаква с маркуч. Първите няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - солената туршия в бидон се претаква на няколко дни....
Студена туршия в бидончеСтудена туршия в бидонче
03 Ноем.
Става уникална студена туршия в бидонче....
Гъбена туршия с виноГъбена туршия с вино
13 Април
Гъбената туршия с вино може да се приготви като зимнина, но ако се направи по-малко количество с половината от продуктите, то може да се консумира на момента или да се съхрани в хладилник до няколко дни....
Селска туршия с камбиСелска туршия с камби
14 Януари
Във всеки буркан се пускат по два аспирина, затварят се и се обръщат с капачката надолу. Туршията се съхранява на сухо и хладно място. Селската туршия с камби е готова....
Бърза туршия в бидонБърза туршия в бидон
02 Окт.
3
Заливат се зеленчуците. Не се вари и не се стерилизира. Може да се консумира още на следващия ден бързата туршия в бидон. На хладно място издържа повече от месец....
Бабина туршия с карфиолБабина туршия с карфиол
12 Ноем.
Туршията с карфиол става приятно сладко-кисела на вкус. Да ви е сладко и наздраве с бабината туршия с карфиол!...
Гръцка туршия с патладжаниГръцка туршия с патладжани
24 Август
Напълнете бурканите с туршията, притиснете сместа, за да изкарате въздушните мехурчета, и налейте малко олио. Затворете плътно и варете гръцка туршия с патладжани около 15 минути....
Туршия с топла саламураТуршия с топла саламура
02 Дек.
Саламурата се прави, като сипете вода в голяма тенджера, като заври сипвате солта, разбърквате и изключвате котлона. Оставяте малко да поизстине и наливате топла, слагате капачки и няколко дни разклащате туршията....
Мешана туршия с карфиолМешана туршия с карфиол
13 Януари
Започвам да пълня бурканите със зеленчука, като притискам много добре. Доливам с вода и затварям капачките. Бурканите се разклащат и обръщат всеки ден. След 10 дни туршията е готова за консумация....
Зелева туршия в кофаЗелева туршия в кофа
28 Ноем.
Накрая на една седмица имаме зелева туршия от нарязано зеле за салатка....
Царска туршия с хрянЦарска туршия с хрян
08 Окт.
Залейте туршията със саламурата, така че отгоре да има 2-3 пръста сок. Долейте във всеки буркан олио за по-голяма трайност. Съхранявайте на хладно....
Смесена туршия с карфиолСмесена туршия с карфиол
06 Окт.
Оставете я да изстине и с нея залейте туршията. Завържете с целофан бурканите и ги съхранявайте на студено място....
Туршия с домати чериТуршия с домати чери
16 Август
По желание може да добавите и зрънца черен пипер. Долейте от течността до ръба на бурканите и затворете добре с капачки. Стерилизирайте туршията с чери домати за 10 минути след кипването на водата....