Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да оправим пресолената туршияПресолената храна почти винаги може да се оправи, а е повече от желателно да не я консумирате в солен вид....
10 Ноем.
Туршия с гулияОтгоре се поставят още клонки целина и заливаме туршията с марината.
Затваря се с капачка и оставяме на хладно да втаса....
25 Ноем.
Туршия с бамяИзплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Поставете по един ред лук на дъното на приготвените буркани....
05 Окт.
1
Туршия с броколиОставете туршията на хладно място. В продължение на 2 седмици източвайте и отново наливайте течността през 2-3 дни, след което туршията с броколи е готова....
05 Окт.
Туршия с мариновани дюлиСлед като бурканът с туршията бъде отворен, той може да се съхранява в хладилник до 3 месеца....
12 Юни
Пържена туршия с яйцаТуршията се отцежда и се нарязва.
В тиган с олиото се запържва нарязания на ситно кромид лук. Прибавя се и туршията.
След като се запържи хубаво се прибавят и яйцата....
13 Юни
Бърза туршия с карфиолТака се процедира в продължение на десет дни, след което туршията с карфиол е готова за консумация.
Ако няма да я хапвате веднага, бързата туршия с карфиол се прибира на хладно и тъмно място....
24 Окт.
1
Гръцка туршия с лукЗатворете и съхранявайте туршията на хладно място.
Маринатата, която се прави от 1 и ½ ч.ч вода, 1 и ½ ч.ч оцет, олио, захар, сол, се кипва и се оставя да изстине.
Гръцката туршия с лук е готова....
13 Август
Шарена туршия в бурканиВ бурканите се редят зеленчуците, като се редуват, за да бъде цветна туршията.
Добавят се цветчетата копър и стръковете целина....
07 Юни
Есенна туршия в тенджераОставяме да се охлади.
Съхраняваме на леко хладно място, но не в хладилник.
Консумираме есенната туршия след 2 дни, като така съхранявана, е годна за консумация за около 10-12 дни....
14 Окт.
1
Туршия в трилитрови бурканиОпитайте и няма да съжалявате, вкусно да ви е!
Туршията в трилитрови буркани е готова....
09 Ноем.
4
Солена туршия в бидонСлед около 3-4 дена туршията започва да се претаква с маркуч.
Първите няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - солената туршия в бидон се претаква на няколко дни....
08 Ноем.
5
Гъбена туршия с виноГъбената туршия с вино може да се приготви като зимнина, но ако се направи по-малко количество с половината от продуктите, то може да се консумира на момента или да се съхрани в хладилник до няколко дни....
13 Април
Селска туршия с камбиВъв всеки буркан се пускат по два аспирина, затварят се и се обръщат с капачката надолу.
Туршията се съхранява на сухо и хладно място.
Селската туршия с камби е готова....
14 Януари
Бърза туршия в бидонЗаливат се зеленчуците. Не се вари и не се стерилизира.
Може да се консумира още на следващия ден бързата туршия в бидон.
На хладно място издържа повече от месец....
02 Окт.
3
Бабина туршия с карфиолТуршията с карфиол става приятно сладко-кисела на вкус.
Да ви е сладко и наздраве с бабината туршия с карфиол!...
12 Ноем.
Гръцка туршия с патладжаниНапълнете бурканите с туршията, притиснете сместа, за да изкарате въздушните мехурчета, и налейте малко олио.
Затворете плътно и варете гръцка туршия с патладжани около 15 минути....
24 Август
Туршия с топла саламураСаламурата се прави, като сипете вода в голяма тенджера, като заври сипвате солта, разбърквате и изключвате котлона.
Оставяте малко да поизстине и наливате топла, слагате капачки и няколко дни разклащате туршията....
02 Дек.
Мешана туршия с карфиолЗапочвам да пълня бурканите със зеленчука, като притискам много добре. Доливам с вода и затварям капачките.
Бурканите се разклащат и обръщат всеки ден. След 10 дни туршията е готова за консумация....
13 Януари
Зелева туршия в кофаНакрая на една седмица имаме зелева туршия от нарязано зеле за салатка....
28 Ноем.
Царска туршия с хрянЗалейте туршията със саламурата, така че отгоре да има 2-3 пръста сок. Долейте във всеки буркан олио за по-голяма трайност. Съхранявайте на хладно....
08 Окт.
Смесена туршия с карфиолОставете я да изстине и с нея залейте туршията. Завържете с целофан бурканите и ги съхранявайте на студено място....
06 Окт.
Туршия с домати чериПо желание може да добавите и зрънца черен пипер. Долейте от течността до ръба на бурканите и затворете добре с капачки.
Стерилизирайте туршията с чери домати за 10 минути след кипването на водата....
16 Август